Am văzut la televizor o mică discuție în contradictoriu între Mărmureanu și Raed Arafat. Culmea este că amândoi aveau dreptate în ceea ce spuneau, dar am avut impresia că Raed Arafat se făcea că nu înțelege ceea ce vroia să spună dl. Mărmureanu.
Raed Arafat avea dreptate:
RO-Alert nu poate avertiza populația în caz de cutremur în timp util. Este de înțeles … este vorba de viteza de propagare a undelor seismice, de întârzieri în transmisia și prelucrarea datelor etc.
Avertizarea cu 1- 2 minute înainte de producerea unui cutremur nu ar face altceva decât să producă panică ce poate produce mai multe victime decât cutremurul propriu-zis.
… și Mărmureanu avea dreptate:
RO-Alert ar fi putut fi util cu ocazia cutremurului de zilele trecute, dar nu a fost: Putea transmite un mesaj de genul: „Am avut noroc de data asta, cutremurul nu a avut magnitudinea mai mare de 6 pe scara Righter” sau poate puneau mesajul de pe INFP.ro :
Sursa: gtd.ro
In ziua de 28/10/2018 la ora 03:38:11(ora Romaniei) s-a produs in Zona seismica Vrancea, judetul Buzau un cutremur cu magnitudinea 5.8 pe scara Richter, la adancimea de 150km.
Intensitatea cutremurului in zona epicentrala a fost de VI grad(e) Mercalli.
S-ar fi culcat liniștit românul, știind că:
- RO-Alert funcționează și pe telefonul său
- A fost doar un cutremur, nu a început războiul cu Rușii
- Mai sunt 4 ore de somn până dimineața
Ce face românul după cutremur: caută repede pe net, pe TV, pe oriunde poate informații despre eveniment: câte grade a avut, câte secunde a ținut, unde a avut epicentrul, la ce adâncime … prostii d’astea. Ăsta este motivul pentru care cade site-ul INFP la fiecare cutremur mai măricel: românul este părerist, își dă cu părerea și apoi caută confirmare pentru a se umfla în pene că a avut dreptate.
Tare mi-e frică de un cutremur de peste 7.5 – s-ar putea ca atunci doar site-ul INFP să funcționeze cum trebuie, dar el nu poate salva vieți …
Poți publica un advertorial pe blog
Află tot ceea ce trebuie să știi despre Advertorialele SEO
Publică un advertorial