Schemele piramidale funcționau bine încă de dinainte de apariția Internetului.

Chiar și pe timpul lui nenea Nicu am primit o invitație prin Poștă de a participa la un astfel de „joc”, pe atunci miza era mică: 1 leu.

Nu am pus botul la astfel de scheme atunci și nu aș pune botul nici acum, așa cum nu m-am lăsat păcălit nici de Caritas, pe vremea în care unii își vindeau buteliile, alții casele, fiecare după „posiblilități”.

Cu toate astea, nu pot înțelege de ce astfel de scheme sunt ilegale. în fapt sunt unii șmecheri care găsesc metode de a încasa taxe pe prostia altora.

Cam asta face și Statul Român, care încasează impozite pentru a presta servicii în interes public, dar de fapt folosește o parte din banii obținuți pentru a-i îmbogăți pe unii mai privilegiați.

Pot presupune că există o oare care invidie în rândurile celor care manipulează banii publici împotriva celor care reușesc să-i sărăcească mai tare pe contribuabilii ușor de manipulat.

Se pare că, în secolul 21, este mult mai ușor să găsești indivizi care sunt dispuși să recunoască faptul că sunt proști și avari, contribuind de bună voie și cu multă înverșunare la îmbogățirea altora, așa cum am văzut citind articolul acesta despre Gift of Legacy, cu tot cu comentarii.

Eu nu m-aș înverșuna atât de tare să-i apăr pe fraieri de propria lor prostie, i-aș lăsa să cotizeze …

EN

Dacă ți-a fost pe plac articolul, nu uita să folosești butoanele de mai jos pentru a-l distribui!

Twitter  Facebook  WhatsApp  LinkedIn  

Poți publica un advertorial pe blog

Află tot ceea ce trebuie să știi despre Advertorialele SEO

Publică un advertorial

Lasă un răspuns

Acest articol are 5 comentarii

 1. Perfu

  Ei nu pierd bani , ei investesc asa cum investesc bani fanii pacanelelor in speranta ca se vor imbogati peste noapte

  1. Grig

   Investesc cei care-și asumă riscul, alții mai creduli, pierd.

 2. Andrei Bucur

  Nici politiei nu ii Pasa, am primit raspuns..am publicat azi.

  Nu ai cum, nu ai unde! E usor sa vezi unde prinde dupa statele in care au trafic. In unele nici nu au avut tupeu sa intre ca erau arestati de la prima postare.

  1. Grig

   Așa cum am scris în articol, este important să arătăm lumii mizeria, dar nu-i atât de important să ne luptăm cu prostia unora care țin morțiș să-i sponsorizeze pe șmecheri.

 3. Cristina

  Toti investesc (baga bani) cu speranta ca vor castiga la primul nivel. Apoi, potopul.