Obișnuiesc să stau cu diferite programe de știri în background atunci când lucrez la calculator. Pentru asta folosesc platforma digionline.ro, unde am acces la principalele programe tv.

Partea frumoasă este aceea că pot pune redarea „televizorului” în modul Picture-in-Picture și că mă pot concentra pe ceea ce am de făcut atât timp cât nu se întâmplă nimic „interesant”.

digionline nu mai merge | cauza | DRM

digionline nu mai merge

De ce m-am speriat degeaba?

Probabil că a făcut Firefox-ul un update căci în dimineața aceasta când am vrut sa urmăresc știrile la digi24 m-am trezit cu următorul mesaj: „Ne pare rău! Conținutul pe care încerci să-l accesezi nu este suportat de sistemul tău de operare.”

Pentru câteva secunde am fost destul de nedumerit. Am ajuns să îmi pun întrebarea „Oare s-au supărat ăștia de la DIGI pe Microsoft așa cum s-au supărat și pe HAUR?”.

Apoi am văzut o notificare pentru a activa DRM pentru a putea reda conținutul video. Am activat DRM și totul s-a rezolvat!

Ce este DRM?

Digital Rights Management, pe scurt (DRM), este un pachet de programe menit să protejeze drepturile de autor asupra conținutului distribuit pe internet.

În principiu, cu ajutorul DRM se criptează un conținut ce se dorește a fi distribuit, iar utilizatorul care are dreptul să-l acceseze va folosi DRM pentru a decripta acel conținut.

Sfat

Un sfat pentru cei care se ocupă de platforma DigiOnline: Schimbați mesajele de eroare, astfel încât să fie cât mai relevante.

În cazul de mai sus nu sistemul de operare era de vină, ci setările din navigator.

Dacă ți-a fost pe plac articolul, nu uita să folosești butoanele de mai jos pentru a-l distribui!

TwitterFacebookWhatsAppBufferLinkedIn

Lasă un răspuns

Acest articol are 4 comentarii

 1. Iulian M

  Interesantă idee de a asculta știrile online în timp ce lucrezi. S-ar putea să o aplic. Cât e abonamentul la Digi? Ai și net inclus?

  1. Grig

   tarife digi:
   abonament mobil nelimitat digi de la 5€/lună în jos (scade cu nr de abonamente) internet inclus 100 Gb / lună în 4G
   tarife digi
   abonament FiberLink 1000 – 40 lei
   abonament TV – 30 lei
   Dar, serviciul DigiOnline nu-l poți accesa gratuit doar cu un abonament mobil pentru că:
   *Accesul la intreg continutul Digi Online este disponibil gratuit pentru clientii Digi TV si Digi Net (servicii cumulate). Conţinutul Digi Online este pus la dispoziţie cu titlu gratuit în condiţiile stabilite de societatea RCS&RDS S.A. şi, cu respectarea dispoziţiilor Regulamentului (UE) 2017/1128, nu este disponibil persoanelor aflate temporar în afara teritoriului României.

 2. Stefan

  Mesajele sunt doar în rețeaua Digi…dacă trimiti mesaje text în alte rețele te taxează.

  1. Grig

   Correct. Dar pentru mesaje gratuite s-a inventat WhatsApp