Obișnuiesc să stau cu diferite programe de știri în background atunci când lucrez la calculator. Pentru asta folosesc platforma digionline.ro, unde am acces la principalele programe tv.

Partea frumoasă este aceea că pot pune redarea „televizorului” în modul Picture-in-Picture și că mă pot concentra pe ceea ce am de făcut atât timp cât nu se întâmplă nimic „interesant”.

digionline nu mai merge | cauza | DRM

digionline nu mai merge

De ce m-am speriat degeaba?

Probabil că a făcut Firefox-ul un update căci în dimineața aceasta când am vrut sa urmăresc știrile la digi24 m-am trezit cu următorul mesaj: „Ne pare rău! Conținutul pe care încerci să-l accesezi nu este suportat de sistemul tău de operare.”

Pentru câteva secunde am fost destul de nedumerit. Am ajuns să îmi pun întrebarea „Oare s-au supărat ăștia de la DIGI pe Microsoft așa cum s-au supărat și pe HAUR?”.

Apoi am văzut o notificare pentru a activa DRM pentru a putea reda conținutul video. Am activat DRM și totul s-a rezolvat!

Ce este DRM?

Digital Rights Management, pe scurt (DRM), este un pachet de programe menit să protejeze drepturile de autor asupra conținutului distribuit pe internet.

În principiu, cu ajutorul DRM se criptează un conținut ce se dorește a fi distribuit, iar utilizatorul care are dreptul să-l acceseze va folosi DRM pentru a decripta acel conținut.

Sfat

Un sfat pentru cei care se ocupă de platforma DigiOnline: Schimbați mesajele de eroare, astfel încât să fie cât mai relevante.

În cazul de mai sus nu sistemul de operare era de vină, ci setările din navigator.

Dacă ți-a fost pe plac articolul, nu uita să folosești butoanele de mai jos pentru a-l distribui!

Twitter  Facebook  WhatsApp  LinkedIn  

Poți publica un advertorial pe blog

Află tot ceea ce trebuie să știi despre Advertorialele SEO

Publică un advertorial

Lasă un răspuns

Acest articol are 16 comentarii

 1. Iulian M

  Interesantă idee de a asculta știrile online în timp ce lucrezi. S-ar putea să o aplic. Cât e abonamentul la Digi? Ai și net inclus?

  1. Grig

   tarife digi:
   abonament mobil nelimitat digi de la 5€/lună în jos (scade cu nr de abonamente) internet inclus 100 Gb / lună în 4G
   tarife digi
   abonament FiberLink 1000 – 40 lei
   abonament TV – 30 lei
   Dar, serviciul DigiOnline nu-l poți accesa gratuit doar cu un abonament mobil pentru că:
   *Accesul la intreg continutul Digi Online este disponibil gratuit pentru clientii Digi TV si Digi Net (servicii cumulate). Conţinutul Digi Online este pus la dispoziţie cu titlu gratuit în condiţiile stabilite de societatea RCS&RDS S.A. şi, cu respectarea dispoziţiilor Regulamentului (UE) 2017/1128, nu este disponibil persoanelor aflate temporar în afara teritoriului României.

 2. Stefan

  Mesajele sunt doar în rețeaua Digi…dacă trimiti mesaje text în alte rețele te taxează.

  1. Grig

   Correct. Dar pentru mesaje gratuite s-a inventat WhatsApp

 3. gabriel

  Salut! aceasta problema o am si eu de o luna . dar pe Chrome. nu stiu unde sa intru sa activez setarea.Multumesc

  1. Grig

   Nu prea folosesc Chrome, dar am încercat să-mi dau seama de unde ai putea activa DRM și am ajuns la filmulețul acesta:
   https://www.youtube.com/watch?v=dPXZ6wx5Zag
   Aș fi recunoscător dacă mi-ai spune cum ai rezolvat-o!

 4. Gabriel

  Buna ziua! O ora am tot încercat , tot nu funcționează , Va mulțumesc!

 5. Gabriel

  Nu știu care este problema, A funcționat perfect peste un an de zile .

  1. Grig

   Ce mesaj de eroare îți apare?
   Ai încercat de pe Firefox?

 6. Gabriel

  Ne pare rău! Conținutul care încerci sa îl accesezi nu este suportat de sistemul tău de operare ! Am instalat și firefix , la fel , tot acel mesaj apare .

  1. Grig

   Dacă ești în românia, intră de pe chrome pe link-ul: chrome://settings/content/protectedContent și permite redarea conținutului protejat, pe Firefox caută pe pagina aceasta: about:preferences#general DRM și bifează căsuta.
   Setari-chrome
   firefox
   Aștept berea aici, dacă v-am fost de ajutor! 😉

 7. Casair

  Am aceeasi problema. DRM e activat si pe Chrome si pe Firefox: „Ne pare rau! Conținutul pe care încerci să il accesezi nu este suportat de sistemul tău de operare.”

 8. Mircea cel Batran

  Ca si alti cititori de pe forum/blog, am bifat setarea din Chrome pt DRM si tot nu merge, imi apare acelasi mesaj. Iar pt „pacalirea” locatiei am un VPN.

  1. Grig

   DRM înseamnă Digital Rights Management, rolul său fiind acela de a împiedica folosirea conținutului video fără a avea dreptul.
   Digi Online este disponibil doar utilizatorilor din România, cred că ar trebui să plătească prea mult pentru a face disponibil conținutul și celor din afara României. Probabil că VPN-ul nu-i suficient pentru a „păcăli” DRM-ul.

 9. Cris

  A trebuit sa dezactivez VPN complet. numai asa a mers.