Începând de sâmbătă 24 noiembrie în grila de programe Digi Digital a apărut, pe frecvenţa 498000Hz, modulaţie QAM 256 în banda DVB-C (adică televiziunea digitală prin cablu de la Digi).

Pentru a recepționa acest post ai nevoie de un televizor cu rezoluție 4K al cărui tunner să știe ce să facă cu formatul HEVC, în caz contrar vei recepționa doar sunetul.

Dacă ai un televizor 4K și cablu de la Digi, încearcă o rescanare și vei găsi cu siguranță postul în grilă.

Este revoluționară inițiativa celor de la RCS-RDS, parcă au încheiat un pact cu vânzătorii și producătorii de televizoare pentru a mări cererea românilor pentru televizoare din ce în ce mai performante.

Problema este că nu prea sunt televizoare cu diagonală mai mică de 100 cm care să știe 4k. Este adevărat că nu poți observa diferența dintre o imagine FHD și una 4k de la 1.5 metri pe un televizor cu diagonala de 60 cm, dar nu toți își pot permite să-și transforme dormitoarele în cinematografe, din lipsă de spațiu.

În urmă cu un an, aveam un telefon cu ecran de 5 inch care avea rezoluție FullHD, de ce să nu apară mai multe televizoare cu diagonala de 24 inch care să poată reda filme 4k?

Dacă ți-a fost pe plac articolul, nu uita să folosești butoanele de mai jos pentru a-l distribui!

TwitterFacebookWhatsAppBufferLinkedInPin It

Lasă un răspuns