Iată ce mi-a răspuns un „specialist” la această întrebare:

Există mai multe motive pentru care picioarele se pot umfla. Unele dintre cele mai comune cauze includ:

 1. Retenția de lichide: Piciorul umflat poate fi rezultatul retenției excesive de lichide în țesuturile din jurul picioarelor. Aceasta poate fi cauzată de afecțiuni medicale, cum ar fi insuficiența cardiacă, afecțiuni renale, afecțiuni hepatice, afecțiuni ale sistemului limfatic sau tulburări ale sistemului circulator.
 2. Edemul gravitațional: Este o afecțiune comună în care picioarele se umflă din cauza acumulării excesive de lichide în țesuturile picioarelor, mai ales la persoanele în vârstă. Acest lucru se datorează scăderii eficienței sistemului circulator în a pompa sângele înapoi către inimă.
 3. Leziuni sau traumatisme: Loviturile, întinderile sau alte leziuni la nivelul picioarelor pot provoca umflături temporare. Aceste umflături pot fi rezultatul inflamației sau a acumulării de lichide în țesuturi.
 4. Reacții alergice: Unele persoane pot dezvolta umflături la nivelul picioarelor ca reacție alergică la anumite substanțe, cum ar fi alimente, medicamente sau înțepături de insecte.
 5. Stil de viață sedentar: Lipsa de activitate fizică sau statul prelungit într-o poziție statică pot îngreuna circulația sângelui și pot contribui la umflarea picioarelor.
 6. Temperaturi ridicate: Expunerea prelungită la temperaturi ridicate sau la soare poate provoca dilatarea vaselor de sânge și poate duce la umflarea picioarelor.

Dacă observi că picioarele tale se umflă frecvent sau dacă umflarea este însoțită de alte simptome neobișnuite, este recomandat să consulți un medic pentru o evaluare adecvată și pentru a identifica cauza subiacentă a umflăturilor.

Ce să zic? În mare parte are dreptate. Sunt destul de sedentar, nu mai am 20 de ani, de fumat nu am reușit să mă las, deci am destul de des picioarele umflate.

Partea cea mai nasoală este că uit să beau apă. Sunt zile la rând în care nu beau mai mult de 2-300 ml de apă. După aceea îmi observ picioarele umflate, mă apuc să beau apă cu forța și picioare încep a se dezumfla.

Vreți sfatul meu? Beți în mod regulat apă, minim 2 litri pe zi. Frecventați mai des cabinetul medicului de familie, din câte știu odată pe an fiecare avem dreptul la un screeninig.

Dacă ți-a fost pe plac articolul, nu uita să folosești butoanele de mai jos pentru a-l distribui!

Twitter  Facebook  WhatsApp  LinkedIn  

Poți publica un advertorial pe blog

Află tot ceea ce trebuie să știi despre Advertorialele SEO

Publică un advertorial

Lasă un răspuns

Acest articol are 4 comentarii

 1. Stefan

  Se mai umfla și din cauza încălțămintei de multe ori…in special vara când este foarte cald.

 2. Perfu

  Picioarele se mai pot umfla si din cauza si din cauza incaltariilor stranse si din cauza statului prea mult pe scaun sau pe fotoliu sau in pat .

  1. Gasescu

   Încălțămintea devine strâmtă din cauza picioarelor umflate.
   Atunci când se umfla picioarele pentru că stai prea mult în picioare, clar este vorba și de alte cauze …

 3. Perfu

  Am vazut persoane carora li s-au umflat picioarele din cauza incaltariilor incomode precum adidasi ieftini , pantofi , sandale , pantofi cu toc

  Daca stai prea mult in picioare cu niste incaltari incomode e normal sa se umfle picioarele iar daca esti incaltat cu incaltaminte comoda si de calitate riscul de a se umfla picioarele este unul mic de tot