Cuptoarele electrice sunt mari consumatoare de energie electrică. Atunci când îți cumperi un cuptor electric trebuie să ții cont de puterea pe care acesta are nevoie să o sustragă din rețea, cel mai bine ar fi să te consulți cu un electrician înainte de a face achiziția, pentru a nu te simți forțat să schimbi instalația electrică doar pentru a instala cuptorul.

3 motive pentru care sare siguranța când pornești cuptorul

 1. Cuptorul are un scurt-circuit.

  Dacă în decursul timpului totul a funcționat normal și dintr-o dată, fără să suplimentezi consumatorii de pe același circuit cu cuptorul, a început să sară siguranța imediat ce pornești cuptorul electric, cel mai probabil acesta s-a defectat. Ar trebui să chemi un electrician să verifice dacă s-a produs un scurt-circuit pe cablul de alimentare sau dacă problema este chiar în cuptorul electric.

 2. Circuitul electric este sub-dimensionat.

  Se întâmplă să nu folosim circuit electric separat pentru cuptorul electric și totul să funcționeze cum trebuie o vreme, până ce începem să ne mai utilăm bucătăria cu un frigider, un televizor, o hotă, un boiler sau alte electrocasnice. Un circuit de 25 amperi poate susține un consum de 6kW. Un cuptor electric poate necesita ușor peste 3,8kW, dacă în timp alimentăm din același circuit alți consumatori putem ajunge să forțăm instalația electrică care se va apăra cu ajutorul siguranței

 3. Contact imperfect în tabloul de siguranțe.

  Dacă s-au oxidat în timp contactele în tabloul electric, este posibil ca siguranța să se supra-încălzească și să se declanșeze. Periodic ar trebui verificată temperatura siguranțelor și a altor legături din circuitul electric pentru a se depista astfel eventuale imperfecțiuni care pot declanșa dezastre.

Ce-i de făcut dacă sare siguranța când pornești un electrocasnic?

„Siguranța” sare sau se arde pentru că ceva nu este în regulă și există riscul unui incendiu provocat de supra-încălzirea circuitului electric. Există și situații când sare siguranța doar pentru că circuitul a atins un vârf de încărcare și este de ajuns să ridicăm siguranța înapoi pentru ca totul să decurgă normal, dar nu-i normal să neglijăm cauza pentru care „siguranța a sărit„, trebuie să apelăm la un electrician autorizat pentru a verifica circuitele electrice periodic sau ori de câte ori avem dubii în privința lor pentru a evita un dezastru.

Ești electrician autorizat și vrei reclamă pe această pagină?

Dacă ți-a fost pe plac articolul, nu uita să folosești butoanele de mai jos pentru a-l distribui!

Twitter  Facebook  WhatsApp  LinkedIn  

Poți publica un advertorial pe blog

Află tot ceea ce trebuie să știi despre Advertorialele SEO

Publică un advertorial

Lasă un răspuns

Acest articol are un comentariu

 1. Gicu

  Poa’ sa fie si de la siguranta aia de diferenta de potential sau cum s-o chema, daca nu e impamantarea buna, sa nu te electrocutezi …