Intervențiile dentare sunt proceduri medicale care pot fi stresante pentru unii pacienți. Cu toate acestea, o pregătire adecvată înainte de intervenție poate face o diferență semnificativă în ceea ce privește rezultatul final al intervenției. Dacă vă pregătiți pentru o intervenție dentară, este important să luați în considerare câteva aspecte, pentru a crește probabilitatea de succes a intervenției.

Comunicați cu medicul

În general, o comunicare deschisă cu medicul stomatolog poate contribui la un plan de tratament eficient și la creșterea ratei de succes a intervenției. Anumite proceduri chirurgicale, precum operația de eliminare sau de modificare a poziției frenului bucal (frenectomie) sau extracția molarilor de minte, care pot necesita intervenția unui medic chirurg specialist în chirurgie oro-maxilo-facială, provoacă în general un nivel mai ridicat de anxietate.

Îngrijorările pe care le puteți avea cu privire la durerea sau disconfortul care pot apărea în timpul procedurii sau după procedură sunt în general reduse în urma unei discuții cu medicul care urmează să realizeze intervenția. În plus, medicul poate recomanda analgezice pentru a reduce disconfortul după intervenție.

Respectați indicațiile medicului

În funcție de tipul de procedură care urmează să fie efectuată, indicațiile medicului pot să difere. De exemplu, dacă urmează să beneficiați de un tratament ortodontic cu aparat dentar, pentru a preveni infecțiile și alte complicații ulterioare, este important să îngrijiți în mod corect aparatul dentar. Anumite dispozitive ortodontice, precum aparatul Invisalign, deși au un preț mai mare, pot fi semnificativ mai ușor de curățat, ceea ce poate reprezenta un important avantaj.

Furnizați informații corecte medicului

Anumite substanțe din medicamentele pe care le utilizați pot interfera cu anestezia sau pot crește riscul de sângerări în timpul intervenției stomatologice. Din acest motiv, este important să informați în mod corect medicul stomatolog despre medicamentele pe care le folosiți.

Asigurați-vă că sunteți odihnit înainte de intervenție

Înainte de intervenție, este important să respectați instrucțiunile medicului cu privire la dietă și hidratare. De asemenea, este important să fiți odihnit și să consumați o masă ușoară înainte de intervenție, pentru a vă asigura că veți avea suficientă energie pentru recuperarea după intervenție. În cazul intervențiilor stomatologice complexe, care necesită anestezie totală, consumul de alimente sau de băuturi poate fi contraindicat.

Dacă ți-a fost pe plac articolul, nu uita să folosești butoanele de mai jos pentru a-l distribui!

TwitterFacebookWhatsAppBufferLinkedInPin It

Lasă un răspuns