Am găsit pe Quora un răspuns interesant la o întrebare stupidă și mi-am permis să postez articolul tradus în română aici, pentru că vreau să ajungă la câți mai mulți părinți exigenți de pe la noi, măcar atât să ofer copiilor de ziua lor:

Întrebare: Fiica mea de 15 ani a primit un B la clasă astăzi. I-am luat telefonul, laptopul, televizorul, ușa dormitorului, patul, pernele și păturile timp de 2 săptămâni. Ar fi trebuit să fac mai mult?

Da, de ce te-ai limitat doar la atât? Ar fi trebuit să-i distrugi întreaga cameră, să-i aduni toate lucrurile și să le arzi. După aceea, ar fi trebuit să o târâi până în stradă și să o lași acolo. Apoi, să intri în casă și să suni la numărul din imagine, sună la acest număr. Persoana care vă va răspunde se va asigura că toate problemele dvs. sunt rezolvate.

Ți-am evidențiat numărul. Cu plăcere.

Dacă nu ești destul de proastă, ți-ai dat seama că am fost sarcastic. Jur, dintre toate mamele nebune de pe quora, iei tu tortul.

Fiica ta a primit un B, nu un F. A B este ca 80–89%.

Îți pedepsești fiica pentru asta? Ai înnebunit. Ce părinte i-ar lua copilului telefonul, laptopul, televizorul, ușa dormitorului, patul, pernele și păturile pentru 2 săptămâni, totul pentru un B?

Ești pur și simplu dezgustătoare. Ceea ce faci este literalmente abuz asupra copiilor. Sper că ea e bine.

Cum ai putea să-ți vezi fiica dormind fără pat, pernă și pătură, știind că tu ești cauza?

I-ai luat ușa dormitorului? Are 15 ani! Are nevoie de intimitate. Unde se va schimba de haine? Sper să crească și să te bage într-un azil de bătrâni în care să te oblige să dormi pe jos și să nu ai uși în nicio cameră.

Culmea este că eu știu cazuri de părinți care își pedepsesc copiii pentru notele slabe de la școală, chiar și pentru un 9.

Ceea ce nu-i normal.

Știu că sunt profesori care cunosc multe astfel de cazuri și, în loc să-i poată disciplina pe părinții abuzivi, preferă să umfle notele copiilor.

Nici asta nu-i normal.

Și eu mi-am pedepsit copilul pentru notele proaste. Ce-a mai drastică pedeapsă fiind aceea de a nu-i vorbi o zi întreagă.

Voi, cei care aveți copii, cum îi pedepsiți pentru notele proaste?Cei care nu aveți copii, de ce pedepse ați mai auzit? Care este nota cea mai mare pe care voi o considerați „notă proastă”?

Dacă ți-a fost pe plac articolul, nu uita să folosești butoanele de mai jos pentru a-l distribui!

Twitter  Facebook  WhatsApp  LinkedIn  

Poți publica un advertorial pe blog

Află tot ceea ce trebuie să știi despre Advertorialele SEO

Publică un advertorial

Lasă un răspuns

Acest articol are 5 comentarii

 1. Perfu

  Luarea telefonului , deconectarea televizorului sunt niste solutii foarte ok . Un copil trebuie sa aiba un program de televizor , de tableta sau de telefon si nu e indicat sa iti lasi copilul non stop cu telefonul in mana , asta inseamna ca nu iti iubesti copilul si nu-i acorzi atentie

  Un copil trebuie sa iasa la joaca , sa iasa la plimbari , sa faca sport nu sa stea non stop cu ochii in telefon

  1. Grig

   Pentru nota 9 sau 8? Ar trebui premiat!

 2. Perfu

  Da , dar sa nu fie invatat mereu cu tot felul de premii si promisiuni la o nota mai mare , asta este o mare rpostie sa iti inveti copilul ca la fiecare nota mare sa-l premiezi .

  Cunosc un baiat care isi santejeaza parintele ca daca parintele vrea ca el sa aiba note mari , tatal copilului trebuie sa-i cumpere un Iphone 13 , apoi cine stie ce lucruri scumpe mai doreste copilul

 3. kidu

  Când vine vorba de pedepsirea unui copil pentru o notă proastă, este important să abordăm situația cu empatie și înțelegere. În loc să te concentrezi exclusiv pe pedeapsă, este mai benefic să încurajezi și să susții copilul în procesul său de învățare. Poate fi vorba de dificultăți în înțelegerea materiei, lipsa de organizare sau alte factori care au influențat rezultatul. Împreună, puteți găsi soluții pentru a remedia aceste probleme, cum ar fi cererea de ajutor suplimentar de la profesori sau stabilirea unui program de studiu mai eficient.

  1. Grig

   Când vine vorba de „promovare online” sau „optimizare seo„, nu este suficient să comentezi cu texte generate de ChatGPT pe bloguri (și nici indicat), așa că ți-am făcut un bine editând acest comentariu.