Deși este forțată comparația, aș spune că partea electrică a unui autovehicul poate fi considerată ca fiind sistemul nervos al acestuia. Diferențele dintre un sistem nervos și un circuit electric, totuși, sunt semnificative.

Partea electrică a unui vehicul nu are doar rolul de a transmite informații, de foarte multe ori, cablurile înghesuite dintr-un vehicul transportă și energie electrică pentru acționarea diverselor automatizări și pentru aprinderea corpurilor de iluminat.

Din acest considerent, circuitele electrice sunt mult mai importante pentru un autovehicul decât ar fi sistemul nervos pentru un om.

Peste Bubulina mea timpul și-a spus amprenta și nu numai … Fiind un autoturism achiziționat la a nu știu câta mână, mereu descopăr improvizații făcute cine mai știe pe unde. Zilele trecute a cedat ștergătorul lunetei. Investigând cauzele, am descoperit niște înnădituri de te lua groaza.

Pasul următor a fost logic: am mers fuguța cu Bubulina la un neurolog, de fapt la un electrician auto care i-a remediat conexiunile, aducând-o din nou la o stare de sănătate acceptabilă.

Sfat, din experiență proprie: orice componentă care are și o parte electrică, indiferent de utilitatea ei, ar trebui să funcționeze perfect, chiar dacă teoretic ați putea să vă lipsiți de ea. Ne-funcționarea oricărui circuit electric poate reprezenta o avertizare asupra faptului că există un defect care ar putea produce o catastrofă.

Înainte
După

Dacă ți-a fost pe plac articolul, nu uita să folosești butoanele de mai jos pentru a-l distribui!

TwitterFacebookWhatsAppBufferLinkedInPin It

Lasă un răspuns