Săptămâna trecută am făcut o ieșeală în natură și pentru că nu am vrut să fim presați de timp, am căutat serviciile unei pensiuni pentru a înnopta. Așa am descoperit cea mai ieftină cazare pe Valea Doftanei, la Casa Pârvu.
Deși cei care s-au născut mofturoși din fire vor găsi tot felul de neajunsuri acestei locații, nouă ne-a părut raportul calitate / preț destul de avantajos. Camerele sunt spațioase și confortabile, bucătăria este suficient de utilată pentru a pregăti un mic dejun și destul de spațioasă pentru a servi pe post de livingroom.
Familia Pârvu este foarte primitoare și gata să-ți sară în ajutor, fără a-ți invada intimitatea.
Puteți rezerva camere în acestă locație prin Booking.COM sau direct la telefon: 0766 276 685
Booking.comCe merită văzut pe Valea Doftanei
Barajul Paltinu –
Din cauza condițiilor geomorfologice dificile ale amplasamentului, a fost adoptată varianta unui baraj de beton în arc cu dublă curbură cu rost perimetral. Această soluție a implicat realizarea unui soclu de fundație prelungit pe malul stâng cu o aripă parabolică. Acest soclu permite o simetrizare a secțiunii în care este executat barajul propriu zis și permite o preluare mai bună a diferențelor modulelor de elasticitate ale rocii de pe cei doi versanți. De asemenea, soclul permitea o adaptare mai bună la condițiile geologice locale, prin plombarea zonelor cu rocă alterată. Terenul de fundație a fost consolidat printr-un voal de etanșare realizat prin injecții cu lapte de ciment. Între barajul parabolic și versantul stâng s-a mai executat și o culee de beton, care contribuie la o conlucrare mai bună a barajului cu versantul.
Barajul are o înălțime deasupra fundației de 108 m., coronamentul barajului fiind la cota 654 mdm., Lungimea totală a coronamentului barajului este de 455 m.
Pentru stabilizare, au mai fost executate lucrări de consolidare a ambilor versanți prin ancorare cu cabluri pretensionate.
Cu toate aceste lucrări, în timpul primei umpleri a lacului, s-au constatat infiltrații mari pe sub soclu, depășind 150 l/s și deplasări ale structurii la contactul dintre arcul central și aripa parabolică. Ca urmare, s-au executat diferite lucrări suplimentare printre care suplimentarea voalului de etanșare, amplificarea sistemului de drenaj și acoperirea părții aval a versantului stâng cu blocuri de beton în trepte de 6 –8 m, ancorate în adâncime cu cabluri pretensionate.
Cu aceste măsuri, infiltrațiile au încetat iar comportarea barajului și a versanților au rămas în limite admisibile.
Lucrările de execuție a barajului Paltinu au început în 1966, barajul fiind dat în funcțiune în 1971. O a doua etapă de consolidări a fost executată în intervalul 1976 – 1982.
Sursa: wikipedia.org
Pe malul Lacului Paltinu este amenajat un frumos loc de camping cu parcare, grătare, foișoare și o priveliște minunată.
Cheile Doftanei
Un fel de poartă săpată în stâncă, alături de alte formațiuni stâncoase ce par aruncate la întâmplare într-o manieră ireală marchează începutul ariei protejate Cheile Doftanei.
Brebu Mânăstirii
O localitate foarte îngrijită, cu un parc frumos amenajat și o mânăstire medievală merită câteva ore de contemplat. Drumul de la Lunca Mare la Brebu Mânăstirii este de 8 minute cu mașina, dar destul de spectaculos.
Poți publica un advertorial pe blog
Află tot ceea ce trebuie să știi despre Advertorialele SEO
Publică un advertorial