Poate că ați văzut că cele mai multe anunțuri de angajări, dar și cele mai tentante, sunt cele pentru livratori la Bringo, Glovo, Tazz sau Bolt Food. Este clar că este mare nevoie de livratori și cert că sunt câștiguri.

Salariile de „8000 lei” văzute prin anunțuri sunt realizabile sub formă de venituri, dar pentru ca din această sumă să-i rămână livratorului cât mai mult, acesta are nevoie de un mijloc de transport economic și fiabil.

Gândiți-vă că, pentru a ajunge la un venit de 8000 lei, un livrator trebuie să parcurgă până la 300 km pe zi în trafic. Cu o mașină care-i consumă 10l/100km nici nu și-ar scoate banii de combustibil … ce să mai vorbesc de eventuale amenzi sau despre uzura mașinii …

Ce trebuie să știi atunci când vrei să începi să lucrezi ca livrator?

Ai anumite avantaje, cum ar fi flexibilitatea programului. Dar trebuie să știi că acestă „flexibilitate” este mai mult teoretică, deoarece dacă nu-ți faci programul în așa fel încât să prinzi orele de vârf riști să-ți petreci timpul stând și așteptând comenzi.

Trebuie să-ți alegi bine mijlocul de transport cu care vei lucra. Cel mai avantajos pare fi un scuter electric cu 1 – 2 baterii de schimb pentru a nu pierde timpul cu încărcarea la fiecare 50 km …

Scuter electric Voltarom S2

 • 50 km autonomie
 • schimbare rapidă a acumulatorului
 • Putere motor: 1500 W
 • viteza maximă: 45km/h
 • diametru roată 10″
 • Greutate maximă suportată 140 kg
 • unghi de urcare în siguranță: 20°

Trebuie să cunoști foarte bine orașul în care îți vei desfășura activitatea. Ai Waze și Google Maps, dar de multe ori aceste aplicații mai rău te încurcă și te aduce în niște înfundături de nu mai știi cum să o scoți la capăt, mai ales dacă ești cu mașina.

În prima lună de activitate nu-ți pune speranțe prea mari de câștig. La început câștigurile nu vor fi neapărat materiale, ci mai degrabă „educaționale”. În primele săptămâni vei învăța cum să „prinzi” cele mai profitabile comenzi. Te vei obișnui cu locurile din care vei avea de ridicat comenzi și vei învăța orașul mai bine ca un taximetrist, dacă te-ai apucat de acestă „meserie” fără a cunoaște în profunzime toate schemele din trafic.

Dacă ți-a fost pe plac articolul, nu uita să folosești butoanele de mai jos pentru a-l distribui!

Twitter  Facebook  WhatsApp  LinkedIn  

Poți publica un advertorial pe blog

Află tot ceea ce trebuie să știi despre Advertorialele SEO

Publică un advertorial

Lasă un răspuns

Acest articol are 4 comentarii

 1. Perfu

  Se castiga in functie de cat de mult muncesti si de ce mijloc de transport detii . Cunosc curieri care muncesc intre 8 si 10 ore pe zi si castiga undeva la maxim 300 de lei pe zi . Din banii astia platesti taxe , mai schimbi cate ceva la masina , scuter , trotineta sau bicicleta

  1. Grig

   Dacă nu ești cu bicicleta, carburantul te omoară, nu mai rămâi nici cu 100 din cei 300 …

  2. Pato Basil

   Probabil cu bicicleta nu poti sa scoti acelasi randament fiindca te misti mai incet. Desi in Bucuresti e relativ, s-ar putea sa poti livra mai mult in orele de varf…si n-ai nici probleme cu parcarea.

 2. Gâlceavă

  @pato În București clar nu te miști mai încet la livrări pe distanțe scurte cu bicicleta, dar ai dezavantaje în cazul comenzilor cu volume mari, dar cum livratorii de food sunt plătiți în funcție de nr de ridicări, livrări și de distanță …