Dacă vă gândiți să instalați aplicația Apel 112 dezvoltată de STS așa cum vă sfătuiește dl Raed Arafat, puteți să o faceți liniștiți, este disponibilă pe Google Play și în App Store, dar să nu aveți prea mari așteptări de la aceasta!

Pare să fie făcută în grabă de unii care pretind că știu să dezvolte aplicații de mobil (poate că DNA-ul ar trebui să cerceteze dacă această aplicație a fost creată ca urmare a încheierii unui contract dubios). Adevărul este că nu poți cere unui serviciu care nu este în stare să-și instaleze cum trebuie certificate SSL pe propriile siteuri să creeze o aplicație utilă, să localizeze un apel și alte chestii d’astea de ordinul SF-ului.

sms-113

Cred că în România există cel puțin 1000 de elevi de liceu care ar fi putut dezvolta o aplicație mai utilă, care să:

 • nu necesite o legătură la internet pentru a transmite datele de localizare
 • să nu-ți ceară să-ți introduci numărul de telefon manual ci, eventual, doar să-l confirmi
 • să transmită prin SMS la 113 datele necesare unei localizări mai precise, chiar și în lipsa recepției semnalului GPS, imediat ce ai apelat la 112, chiar dacă nu ai făcut acest lucru prin intermediul aplicației

Păreri Ael 112

Câteva idei GRATUITE despre cum ar trebui să funcționeze serviciul 112

:

 • CAZ1.

  Te afli într-un mijloc de transport în comun dintr-un oraș oarecare și ești martorul sau victima unei agresiuni.

  Suni la 112, dai volumul căștii la minim și lași operatorii serviciului 112 să asculte în fundal amenințările, țipetele etc.

  Astfel nu te expui mai mult decât ar trebui în fața agresorului, iar operatorii 112 ar trebui să poată identifica singuri natura problemei tale, localiza cu precizie apelul și acționa astfel încât, la următoarea oprire să se găsească după caz echipajele de intervenție necesare.

 • CAZ2.

  Ești victima unei răpiri, pe întuneric, într-o dubă aflată în mers. Din întâmplare ai acces la un telefon cu baterie dar fără SIM. (serviciul 112 poate fi apelat și de pe un telefon GSM care nu are cartelă SIM sau a cărui cartelă nu este înregistrată în rețeaua GSM cu cel mai bun semnal din zonă).

  Suni la 112, spui în câteva cuvinte care îți este situația sau lași operatorii serviciului 112 să asculte zgomotele de fundal pentru indicii suplimentare ce ar putea ajuta la o localizare mai precisă.

  Operatorii 112 ar trebui să poată localiza cu precizie apelul și acționa astfel încât în cel mai scurt timp să te găsească echipajele de intervenție necesare.

 • CAZ3.
  Ești pe moarte. Fie că ai suferit un accident de mașină sau un infarct și nu mai apuci decât să formezi numărul 112. Cineva ar trebui să poată investiga în cel mai scurt timp cauza și locul apelului.

De ce sunt atât de multe apeluri false la 112?

În decursul timpului m-am întrebat: De ce se tot plâng operatorii serviciului 112 de multitudinea de apeluri false la Numărul Unic de Urgențe? De ce trebuie o reclamă la TV care să ne explice că nu-i OK să pretinzi că ai un infarct pentru a-ți aduce cineva un paracetamol cu un pahar cu apă?

Răspunsul ar fi simplu: nu toate apelurile la 112 sunt luate în serios și oamenii știu acest lucru.

Dacă cineva s-ar trezi cu o factură de 5-6.000 lei la ușă sau cu un dosar penal deoarece a chemat Ambulanța pentru a-l duce la discoteca din oraș, al doilea care ar încerca acest lucru s-ar gândi de două ori înainte.

Dacă părinții unui copil mai glumeț ar plăti costurile intervenției inutile a Pompierilor, poate că aceștia și-ar face timp să-și educe odrasla.

Dacă fiecare glumă ce implică apelarea 112 s-ar finaliza cu o amendă consistentă, nu ar mai exista astfel glumeți.

Dacă ți-a fost pe plac articolul, nu uita să folosești butoanele de mai jos pentru a-l distribui!

Twitter  Facebook  WhatsApp  LinkedIn  

Poți publica un advertorial pe blog

Află tot ceea ce trebuie să știi despre Advertorialele SEO

Publică un advertorial

Lasă un răspuns