Nu sunt petrecăreț de felul meu, iar viața mondenă nu mă atrage, dar am avut un drum prin Centru Vechi al Bucureștiului și am rămas surprins de multitudinea de turiști străini aflați în zonă la orele prânzului, într-o zi obișnuită de vineri.

Nu știu de ce nu am făcut până acum „pe turistul” prin București pentru a surprinde în imagini minunile arhitecturale ale orașului în care locuiesc.

Sunt zone pline de amintiri din copilărie:

  • Lipscani » ora zero a bișnițarilor, locul în care se dădea tendința modei cu haine contrafăcute de la turci,
  • Covaci » strada consignațiilor, locul în care găseai orice, de la electronice de ultimă oră, la prostituate de ultimă speță
  • Universitate » locul în care se pătrundea cultura cu bișnița și divertismentul
  • Cinematografele de „pe Bulevard” … În vremea copilăriei actualul Bulevard Regina Elisabeta era cunoscut doar ca „pe Bulevard, la cinema” pentru că erau cinematografele lipite unul de altul și puteai să îți alegi ce film să vezi așa cum o faci acum la cinematografele din Mall-uri …

    A trebuit să caut pe Google pentru a afla ce denumire avea acel bulevard în acte, atât de puțin era utilizată denumirea oficială a acestuia înaintea gâlcevei din ’89.
  • Parcul Cișmigiu, locul în care încercai să vrăjești fata sub pretextul că trebuie să aștepți să vină ora începerii filmului.

Este un lucru bun faptul că Bucureștiul atrage turiști, poate că și crearea zonei pietonale din weekend-uri va ajuta la o mai mare dezvoltare a turismului.

Dacă ți-a fost pe plac articolul, nu uita să folosești butoanele de mai jos pentru a-l distribui!

Twitter  Facebook  WhatsApp  LinkedIn  

Poți publica un advertorial pe blog

Află tot ceea ce trebuie să știi despre Advertorialele SEO

Publică un advertorial

Lasă un răspuns

Acest articol are un comentariu

  1. Stefan

    Să vezi in Brașov în weekend, zici că ești în altă țară…e plin orașul de turiști străini…nu ai loc sa bei o cafea la terase.