Poate fi adevărată această teorie a conspirației? Depinde din ce punct de vedere privim lucrurile.

Eu am ars anul trecut 2 metri cubi de motorină. Atât am alimentat de la pompă. Omenirea a reușit în 80 de ani să ardă mai mult de jumătate din combustibili fosili pe care natura i-a creat în milioane de ani.

Înainte ca viața să apară pe Pământ, atmosfera era mult mai bogată în oxizi ai carbonului, dar viața sub toate formele ei a reușit să sustragă carbonul din atmosferă și să-l depoziteze sub formă de hidrocarburi.

Natura a avut nevoie de milioane de ani să aducă atmosfera la stadiul în care se afla în urmă cu doar o sută de ani. Oamenii, fără să gândească la consecințe, au început să elibereze acel carbon în atmosferă pentru că aveau nevoie de energie. Se putea altfel?

Soarele ne bombardează cu energie pe care o putem folosi fără a schimba compoziția atmosferei. Putem folosi energia solară direct, prin încălzirea apei sau producând energie electrică prin panouri fotovoltaice.

Putem folosi energia geotermică.

Avem destule resurse energetice la îndemână pentru a lăsa hidrocarburile la locul lor, dar nu o facem pentru că am dezvoltat o economie care se bazează pe exploatarea hidrocarburilor.

Infrastructura care transportă și produce energia electrică nu este pregătită pentru a face față cerințelor impuse de trecerea vehiculelor pe energie electrică verde.

Banii ne dictează ce și cum producem, ce și cum consumăm. Dacă prin „Oculta Mondială” ne referim la cei mai influenți oameni din punct de vedere financiar, putem spune că DA, „Oculta Mondială” a influențat starea vremii. Interesele financiare imediate ne-au făcut să ardem hidrocarburile pentru a produce energie.

S-au făcut profituri uriașe din exploatarea zăcămintelor de țiței și gaze. S-au finanțat și se finanțează încă războaie cu acești bani în loc să se finanțeze investiții în tehnologii care să ne aducă o viață mai bună.

Dar dacă stăm bine să ne gândim, „Oculta Mondială” suntem noi, noi toți cei care ne-am bucurat că putem profita de arderea hidrocarburilor, preferând să mergem 3000 de metri cu mașina, în loc să mergem pe jos sau cu bicicleta. Puteam să zicem NU. Puteam să ne alegem reprezentanți care să legifereze cu gândul la binele generațiilor viitoare, dar noi am preferat să ne fie bine acum.

Acel acum este în prezent trecut, viitorul de atunci ne izbește acum.

Dacă ți-a fost pe plac articolul, nu uita să folosești butoanele de mai jos pentru a-l distribui!

Twitter  Facebook  WhatsApp  LinkedIn  

Poți publica un advertorial pe blog

Află tot ceea ce trebuie să știi despre Advertorialele SEO

Publică un advertorial

Lasă un răspuns

Acest articol are 2 comentarii

  1. Stefan

    Crezi că îi interesează pe oamenii de rând de încălzirea globală?

  2. Grig

    „Puteam să ne alegem reprezentanți care să legifereze cu gândul la binele generațiilor viitoare”, nu de încălzirea globală ar trebui să le pese, ci de cum vor trai copiii și nepoții lor.
    Nu este încălzirea globală cea mai mare problemă a noastră, mai sunt: corupția, nivelul de educație, sistemul de pensii, datoriile bugetare …