Sfaturi pentru optimizarea blogului -SEO

Pentru o mai bună poziţionare a blogului în rezultatele de căutare este suficient să ţii cont de următoarele sfaturi:
Ultimul lucru care trebuie să te preocupe este pagerank-ul afişat.

Google actualizează în permanenţă pagerank-ul fiecărui site astfel încât rezultatele afişate să fie cât mai relevante, pagerank-ul pe care îl afişază instrumentele specializate nu este cel folosit de google ci acela pe care îl face public acesta de câteva ori pe an.

Ce trebuie făcut pentru o bună practică SEO?

Principala preocupare a unui blogăr trebuie să fie aceea de a furniza constant conţinut de original şi de calitate. A doua preocupare a acestuia ar trebui să fie aceea de a se asigura că respectivul conţinut poate fi accesat şi înţeles cu uşurinţă atât de către publicul larg cât şi de către motoarele de căutare, un alt aspect foarte important este acela de a face tot posibilul ca atât publicul căruia i se adresează blogul cât şi motoarele de căutare să vadă acelaşi conţinut.

Dacă ţineţi cont de cele enunţate mai sus veţi observa o creştere semnificativă a numărului vizitatorilor aduşi de Google pe blogul vostru iar Pagerank-ul afişat va fi pe măsură în câteva luni!

0 thoughts on “Sfaturi pentru optimizarea blogului -SEO

  1. Grig

   Trebuie să înţelegi mai întâi principiile Google şi după aceea să te apuci să fai \”SEO\”. Şi eu am dat-o în bară de multe ori până să înţeleg acest lucru!

   Reply
   1. Pato Basil

    Eu nu m-am dat niciodata specialist seo… am incercat sa aflu de la altii trucuri pe care le-am aplicat acum cat de bine sau de rau au avut efect… numai in timp o sa se vada. Cred!

    Reply
 1. cristian

  Pentru un blog personal nu văd la ce mai trebuie SEO – este de ajuns un conținut original și constant.
  La SEO îi văd rostul doar la bloguri nișate sau site-uri.

  Reply
   1. Grig

    Păi câteva sfaturi pentru tine: adaugă tag-urile \”meta description\” şi \”meta key words\” şi fă în aşa fel încât să scapi de link-urile inutile de pe blog, în special de cele către feed-uri, pe care dacă vrei să le păstrezi ar fi bine să o faci schimbându-le poziţia, ori undeva mai la coadă în side-bar ori în footer!

    Reply
 2. Bogdan

  aveam si “meta description” şi “meta key words”. acum am schimbat tema si asta probabil ca nu are. nam verificat inca dar o sa le fac, cand ajung acasa.
  altceva? 😀
  *dau o bere 😛

  Reply
 3. Pingback: Sfaturi SEO – Ce să cerem de la seviciul de hosting … | La Grig ...un blog cu bun simţ!

Leave a Reply