Poate supraviețui un blog fără Google?

Cred că da, un blog sau un site poate exista și chiar avea trafic chiar dacă nu este indexat de către motoarele de căutare.

Săptămâna trecută am mai lansat încă un blog, poate cel mai personal blog al meu: blog.grig.co. Pe acest blog nu va exista conținut indexat de către motoarele de căutare decât independent de voința mea. Singura pagină care va fi indexată de pe domeniul grig.co va fi prima pagină: www.grig.co.

Am ajuns la concluzia că astfel voi reuși să am o mai bună legatură cu cititorii fideli, îi voi îndepărta pe cei care vizitează bloguri doar pentru a lăsa un backlink către site-ul lor în speranța că vor crește puțin în ochii motoarelor de căutare.
Voi putea, astfel, să pun link-uri în blogroll fără teama că sunt penalizat de marele Google, voi putea scrie făra teama că “încalc politicile de conținut”, voi îndepărta SPAM-ul … Așa că:

noindex-follow

One thought on “Poate supraviețui un blog fără Google?

  1. turcu

    Este un experiment interesant. Cred, însă că trebuie sa te lupți mai mult pentru back-link-uri decât dacă ai fi lăsat blogul să fie indexat de Google. Vad că ai destule comentarii pe :blog.grig.co

    Reply

Leave a Reply