Chiar și persoanele publice au dreptul de a avea viață privată, iar legislația în vigoare le oferă și apără acest drept.

Este adevărat că este destul de liber fotografiatul în spațiul public, dar nu fără anumite limitări.

Nu poți fotografia o persoană aflată în spațiul public iar apoi să faci virală imaginea dacă nu ai acordul acesteia sau dacă nu există un interes public legitim, cum ar fi documentarea unei fărădelegi.

Poți filma și fotografia un angajat al statului aflat în timpul serviciului pentru a demonstra că acesta încalcă niște reguli, dar și atunci va trebui să ai grijă ce imagini faci publice și în ce context, căci s-ar putea ca ceea ce crezi să nu fie totuna cu realitatea.

Legislație există în domeniu, dar până la ajunge să încerci să o citești, cunoști și să o interpretezi corect, poate că ar fi bine să apelezi la bunul simț și să te pui în locul persoanei vizate și să te gândești la zicala „ce ție nu-ți place, altuia nu-i face!”

Sunt surprins de câtă răutate și invidie există în societate, văzând reacțiile la reacția lui Tudor Chirilă.

Captură ecran: https://www.libertatea.ro/entertainment/tudor-chirila-catre-o-fana-care-l-a-pozat-in-metrou-si-i-a-postat-poza-pe-facebook-fara-sa-i-ceara-acordul-lipsa-de-bun-simt-4507624/comentarii
4 comentarii la „S-a bășicat Tudor Chirilă, dar pe bună dreptate …”
  1. Chestiile astea cu fotografiatul unei persoane și după încărcarea fotografiilor in online sau in alte medii fără acordul acesteia, ar trebui pedepsite pe bune…dar cum asta nu se va întâmpla niciodată…poate doar in cazul unor persoane foarte importante… Dumnezeu cu mila.

    1. Se pedepsesc „pe bune”, doar că nu sunt de natură penală. Trebuie doar să dai în judecată pe cel care ți-a prejudiciat imaginea și să ceri despăgubiri …

    1. Și dacă a ieșit lumea în stradă, ce? Nu s-au mai șmenuit banii pe contracte păguboase? Măcar dacă mergea toată lumea în bar, nu mai cădea HORECA în halul ăla …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *