Rezultatele referendumului pentru „Familia Tradițională”

Acum, când scriu aceste rânduri, mai sunt câteva ore până la închiderea urnelor. Prezența la vot este mult prea mică pentru un referendum care a fost inițiat prin semnăturile a aproximativ 3 milioane de persoane cu drept de vot. De ce?
Am să încerc să vă răspund la acestă întrebare cu ajutorul altor întrebări:

* Am participat la un referendum ce viza modificarea constituției în sensul modificării structurii Legislativului. La acel referendum poporul român și-a manifestat în mod cert opțiunea pentru un Parlament cu cel mult 300 de reprezentanți. Care a fost efectul? 0.

De ce m-aș mai duce la un referendum în care se spune că ar fi vorba despre „Familia Tradițională”, dar întrebarea la care trebuie să răspund nu conține cuvântul „familie”?

* Acest referendum este susținut de niște guvernanți inculți și rău-voitori și de o biserică care nici în Dumnezeu nu mai crede. De ce le-aș cânta în strună dacă întrebarea la care trebuie să răspund nu are legătură cu tema pusă în discuție?

* Guvernanții au făcut tot ce le-a stat în putință să valideze rezultatele acestui referendum: au întins scrutinul pe durata a două zile, au scăzut pragul electoral la 30%, s-au plâns de nemernicia unora de a face o numărătoare paralelă a prezenței la vot și cu toate astea au nevoie de o minune pentru a putea valida acest referendum. Oare n-ar trebui puși să plătească cheltuielile acestui scrutin inutil, în mod solidar toți cei 3 milioane de semnatari?

Dacă acest referendum nu va fi validat, v-a înțelege domnul Dragnea că românii preferă să nu mai existe condamnați penal în funcții publice, poate că o modificare a Constituției României în acest sens va avea maui mult succes la public!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *