Cine este noul ministru al muncii ?

O întrebare inutilă în actualul context politic ce va sta pe buzele toturor astăzi, deoarece este termenul limită anunţat de Traian Băsescu, încă nu am nici cea mai vagă idee despre ce persoană este vorba şi sincer pe mine nici nu mă interesează, indiferent cine ar fi tot Boc-Băsescu va decide soarta celor ce muncesc !
Ceea ce mă preocupă pe mine la ora actuală este stilul în care guvernul în ansamblul lui gestionează problemele acestei ţări, mai demult am auzit o analogie, cum că modernizarea instituţiilor şi a mecanizmelor statului s-ar asemăna cu virajul unei a unei maşini ai cărei pasageri suntem. Mi-a plăcut această analogie. Problema noastră nu este aceea că virajul se ia prea strâns şi în prea mare viteză, ci aceea că se încearcă folosirea unui drum necunoscut şi la volan se află persoane disperate, ca şi cum şoferul ar fi vândut jumătate din combustibilul necesar ajungerii la destinaţie pentru aşi satisface propriile nevoi contrar interesului colectiv, iar acum nu ştie cum să ne dea drumul la vale lăsând vehiculul pe liber pentru a-şi îndeplini obligaţiile fără ca pasagerii să intuiască adevărul şi din cauza stresului şi a drumului necunoscut observă şi evită în ultima clipă obstacolele prin acţiuni pripite ce sunt cu greu suportate de pasageri.

0 thoughts on “Cine este noul ministru al muncii ?

  1. Ministrul de Interne ar putea reduce alocaţiile de hrană pentru poliţişti ca să poată plăti salariile până la data adoptării planului de disponibilizări.

    Planul de disponibilizări trebuia adoptat până la 1 aprilie, dar a fost respins săptămâna trecută de Senat, unde puterea are majoritate de doar două voturi. Camera Deputaţilor este însă decizională, motiv pentru care primul-ministru Emil Boc este optimist că proiectul va trece. Deşi planul de concedieri şi proiectul de lege erau gata încă de la plecarea lui Vasile Blaga din fruntea Internelor, Igaş a amânat adoptarea lui, în lipsa unei decizii politice tranşante, care trebuia luată la nivelul Guvernului şi în CSAT.

    Reply

Leave a Reply