Timpul necesar pentru crearea unui magazin online nu ține doar de dezvoltarea platformei de vânzare online.

Pentru a face un magazin online ai nevoie de o infrastructură care să poată susține procesul de vânzare din momentul în care clientul caută să plaseze o comandă online, până în momentul în care acesta intră în posesia celor comandate.

Dacă te concentrezi doar pe dezvoltarea site-ului capabil să preia comenzi, fără a avea posibilitatea de a susține logistic procesarea comenzilor, îți va fi foarte greu să te dezvolți, pentru că vei avea un site, nu un magazin online.

Jumbo și-a făcut magazin online. De mai bine de 5 ani și-a propus și a anunțat acest lucru.

Dacă țintești sus, iei toate măsurile necesare pentru a te asigura că faci față unui volum mare de vânzări, testezi platforma online, îți pui la punct toată logistica necesară, apoi îți faci o lansare în forță, cu reclame cât mai eficiente.

Dacă acest lucru durează 5 ani, aștepți 5 ani.

În practică, dacă viitorul magazin online va fi singura ta sursă de venit, nu vei avea răbdare și nici posibilitatea să aștepți 5 ani așa cum au făcut grecii de la Jumbo.

Un timp rezonabil pentru a pune la punct o afacere bazată pe comerțul online ar fi de 3 până la 6 luni!

Dacă ți-a fost pe plac articolul, nu uita să folosești butoanele de mai jos pentru a-l distribui!

Twitter  Facebook  WhatsApp  LinkedIn  

Poți publica un advertorial pe blog

Află tot ceea ce trebuie să știi despre Advertorialele SEO

Publică un advertorial

Lasă un răspuns

Acest articol are 4 comentarii

 1. Perfu

  Poti face treaba si in maxim o luna de zile cu diverse cms-uri pe care le utilizeaza si mariile site–uri si mai apoi cand incepi sa te dezvolti investesti in tot felul de upgrade-uri

  1. Grig

   Nu ai sesizat diferența dintre un site și un magazin online. Aplicația web o poți configura in câteva ore astfel încât să poată fi funcțională, dar până la a avea un magazin online mai e cale lungă

 2. Costa

  Apreciez opinia ta, dar aș vrea să adaug că timpul necesar pentru crearea unui magazin online poate varia considerabil în funcție de complexitatea și dimensiunea proiectului. Deși 3 până la 6 luni poate fi un termen rezonabil pentru a pregăti o afacere online, există mulți factori de luat în considerare.

  1. Grig

   Eu apreciez că îți dorești un link de pe acest blog, pentru că ar face bine „pe profit”, dar eu din reclame trăiesc, așa că nu ai să vezi un backlink pentru un comentariu fad precum acesta!