În ultimele luni preturile la energie electrică au luat-o razna, iar autoritățile sunt depășite de situație, bâjbâie în negura prostiei lăsând consumatorul în voia sorții. Acest articol nu vă poate ajuta să obțineți un preț mai bun per kWh, dar vă poate învăța cum să consumați mai puțini kWh, pentru a vă putea încadra cu mai multă ușurință în pragurile de consum.

Tehnologia a evoluat mult în ultimii ani, iar instalațiile electrice pot fi ușor automatizate și optimizate pentru a reduce consumul de energie electrică. Tot ce trebuie să faceți este să investiți în câteva componente de ultimă generație. Multe dintre gadgeturile pe care le voi prezenta nu necesită intervenția unui electrician autorizat, dar unele vor trebui montate de un meseriaș autorizat.

Priza smart cu termostat

priza cu termostat si wi fi

Vă prezint în continuare un gadget foarte util persoanelor care folosesc aeroterme, radiatoare sau calorifere electrice pentru încălzire.

Priza Smart AlecoAir M30 cu termostat este foarte utilă atât pentru a controla aparatele folosite la încălzirea încăperilor, cât și pentru a controla aparatele de răcire sau ventilare.

Marele avantaj al acestei prize este acela că se poate conecta prin Wi-Fi pentru a ne permite să monitorizăm și setăm parametri de funcționare de la distanță. Astfel avem posibilitatea de a duce temperatura în încăperea la valoarea dorită cu doar câteva minute înainte de a ajunge să o folosim.

Acest dispozitiv nu necesită intervenția unei persoane autorizate asupra instalației electrice și poate controla aparatură alimentată la tensiuni cuprinse între 90V și 240V cu o putere maximă de 3.6kW, putând suporta maxim 16A. Mai multe detalii tehnice și opțiuni de programare găsiți aici.

Siguranță automată inteligenta

O astfel de siguranță vă poate ajuta să controlați instalația electrică într-o locuință mică sau circuite electrice care alimentează consumatori mari. Este necesară intervenția și sfatul unui electrician autorizat pentru montarea acesteia.

Siguranța automată inteligentă monofazată tip întrerupător circuit 32A, WiFi, compatibila Tuya / Smart Life

vă permite sa controlați prin intermediul aplicației Tuya / Smart Life anumite circuite electrice de alimentare generale sau secundare, de prize sau iluminat. 

Prin intermediul acestor aplicații dedicate puteți face tot felul de programări zilnice Pornit/Oprit. Dacă exista erori la rețeaua Wi-Fi sau cade curentul, veți primi notificare direct pe telefon.

Mai multe detalii despre preț, specificații tehnice și disponibilitate găsiți aici.

Senzori de mișcare

Cea mai mare utilitate a senzorilor de mișcare este aceea că vă scutește de a mai ține aprinse corpuri de iluminat în spații ce sunt folosite doar pe perioade scurte de timp: holuri, băi, anexe, căi de acces. Veți scăpa astfel de grija de a „stinge becul”.

Senzor de mișcare tavan Zona JQ-37-W, Kanlux, exterior, IP20, 360 grade, alb

senzor miscare

Acest produs este unul ideal pentru a fi montat pe tavanul încăperilor în care se dorește automatizarea iluminatului, prețul produsului este unul modest, similar cu cel al unui pachet de țigări.

Se poate monta pe tavan, la o înălțime de maxim 2.75 m, sesizează mișcarea de la o distanță de maxim 10 m și permite reglarea perioadei de iluminare pe o durată din intervalul 15 secunde – 10 minute.

Senzori anti-îngheț

Senzorii anti-îngheț sunt, de fapt senzori de temperatură care determină apropierea temperaturii mediului ambiant de 0°C. Aceștia se găsesc de regulă montați direct pe aparatura folosită la încălzirea camerei.

Dacă vrei să ferești de îngheț instalațiile de apă dintr-o mică încăpere, cum ar fi bucătăria sau grupul sanitar al unei căsuțe de vacanță, un produs foarte util este aeroterma FKM 450 Home by Somogyi care are o putere de 450w și un termostat care poate fi setat să mențină o temperatură cuprinsă în intervalul 5°C – 30°C.

Senzori de lumină

Senzorii de lumină vă pot ajuta să automatizați iluminatul exterior, pentru a nu mai fi nevoiți să stingeți reflectoarele sau becurile din curtea locuinței sau instituției manual la o oră fixă. Atunci când lumina ambientală scade sub o anumită valoare, pe care o setați, circuitul electric care alimentează iluminatul extern va fi alimentat.

Întrerupătorul cu senzor de lumină NM 2000 Steinel poate controla o sarcină maximă de 1000W, mai mult decât suficient pentru iluminarea oricărei clădiri care nu vrea să rivalizeze cu Palatul Parlamentului

Concluzii

Iată cum, investind o sumă moderată în tehnologie de ultimă oră, puteți face economie în bugetul familiei, reușind să face-ți înapoi banii cheltuiți în scurt timp, și chiar să ieșiți pe plus în doar câteva luni.

Dacă ți-a fost pe plac articolul, nu uita să folosești butoanele de mai jos pentru a-l distribui!

Twitter  Facebook  WhatsApp  LinkedIn  

Poți publica un advertorial pe blog

Află tot ceea ce trebuie să știi despre Advertorialele SEO

Publică un advertorial

Lasă un răspuns

Acest articol are un comentariu

  1. Stefan

    Eu am o priza programabilă, singura întrebuințare este aceea că îmi stinge și aprinde lumina la acvariu conform programului setat.

    Senzorii de mișcare legați la sistemul de iluminat sunt foarte utili.