Plugin nofollow

grig   26 February 2013   2 Comments on Plugin nofollow

Se spune că nu este bine să ai link-uri dofollow către alte domenii web. Mulți bloggeri folosesc platforma WordPress dar nu știu nici care este diferența între dofollow și nofollow și nici cum să faca astfel încât tuturor legăturilor externe să le fie adăugat atributul rel=”nofollow”.
Platforma WordPress a devenit foarte populară pentru că există module (pluginuri) aproape pentru orice, deci și pentru această problemă există o astfel de soluție sau chiar mai multe.

Eu folosesc cu succes modulul External Links.

Tind totuși să cred că, folosind atributul nofollow nu împiedicăm spider-ii motoarelor de căutare să urmărească legătura ci le spunem doar să decidă singuri dacă fac sau nu acest lucru.

Voi cum folosiți legăturile externe?

2 thoughts on “Plugin nofollow

 1. Stefan

  Dilema mea este de ce ai folosi un plugin pentru a face link-urile nofollow? Default la comentarii ai external+nofollow iar la restul link-urilor poti sa le pui manual atributul de nofollow. Zic acest lucru in ideea ca orice plugin in plus este un minus de performanta pentru site-ul tau. 🙂

  Reply
 2. Grig Post author

  Partea cu \”pui manual\” e cheia! Sunt multe link-uri de afiliat la care imi e lene sa adaug rel=\”nofollow\” si mai sunt si alte multe legaturi pe care la un moment dat le-am vrut intentionat \”dofollow\” iar acum m-am razgandit. Stau sa caut in 775 de articole link-uri sau instalez un plug-in?
  Si ideea ca orice plugin este un minus pentru performanta e falsa! Vezi wp super cache ca exemplu.

  Reply

Leave a Reply