Cum poţi să-ţi faci reclamă pe net …

Din ce în ce mai mulţi întreprinzători descoperă mediul online şi vor să-şi facă “reclamă pe net“, dar înainte de toate ar trebui să ştie care-le sunt posibilităţile.

Toată lumea a auzit de Google, prin urmare mulţi apelează la serviciul AdWords dar de cele mai multe ori banii investiţi în Google sunt ca şi aruncaţi pe fereastră pentru că deşi poate fi foarte eficient trebuie să investeşti ceva timp pentru a afla toate chiţibuşurile şi a reuşi să ai o campanie publicitară eficientă. Pentru România un serviciu asemănător dar mult mai simplu de utilizat este eTarget.ro

O altă posibilitate ieftină de a-ţi face reclamă este aceea de a-ţi publica cât mai multe anunţuri gratuite pe multitudinea de site-uri specializate în a oferi acest serviciu. Problema aici este aceea că dacă un site cu anunturi gratuite un număr foarte mare de vizitatori va avea şi un număr foarte mare de anunţuri publicate iar numărul celor ce vor citi fiecare anunţ în parte va fi comparabil cu numărul celor ce citesc un anunt publicat pe un site mai puţin vizitat, în marea majoritate a cazurilor anunţurile publicate gratuit pe site-uri au slabe şanse să aducă un cât de mic beneficiu.

O variantă ieftină, în raport cu beneficiile aduse, este reprezentată de publicare de articole sponsorizate, cunoscute şi sub denumirea de advertoriale. Costul unui astfel de advertorial poate fi de la câteva zeci de lei până la câteva sute în funcţie de cât de bine este văzut de către Google blogul sau site-ul unde vrei să publici advertorialul, tot ceea ce trebuie să faci în a maximiza beneficiile unui astfel de mijloc de promovare este să-ţi alegi foarte bine câteva cuvinte cheie, sugestive pentru serviciul sau produsul pe care vrei să-l promovezi, la căutarea acelor cuvinte cheie Google va returna pe paginile sale articolele pe care tu le-ai plătit.

În concluzie reclama pe net poate fi foarte eficientă, poate chiar mai eficientă decât cea din audiovizual păntru simplu motiv că poate ajunge doar la cei cu adevărat interesaţi!

 

0 thoughts on “Cum poţi să-ţi faci reclamă pe net …

Leave a Reply