Odată cu celebrarea venirii lui Moș Niculae, de regulă împodobim și Bradul de Crăciun.

Nu concep altfel, asta încă de pe vremea când trebuia să împodobim „Pomul de Anul Nou” 😉 cine știe, cunoaște …

Cum a trecut Sfântul Niculae, nu se cădea să nu avem un Brad frumos împodobit …

Rareori am ales să contribui la privarea fondului forestier de un brav brăduț doar pentru a mă bucura de mirosul autentic de conifer pentru 20-30 de zile în intimitatea locuinței. Mereu am avut în casă un brad artificial la îndemână … cu toate astea au fost destule ocaziile în care bradul artificial a fost înlocuit de unul autentic care s-a nimerit să fie la îndemână.

În decursul celor câteva decenii în care am trăit momentul plăcut al împodobirii bradului, atât pomișorii artificiali, cât și ornamentele și luminițele au evoluat puțin. Ceva evoluții mai pronunțate se văd la instalațiile de iluminat care nu mai sunt atât de energofage și nici de periculoase.

În vremurile în care Bradul de Crăciun era Pom de Iarnă iar Moș Crăciun era Moș Gerilă, obișnuiam să împodobim bradul în prima săptămână din Decembrie și să-l dezasamblăm în prima săptămână a anului următor.

Ulterior, am transformat Pomul de Iarnă în Brad de Crăciun, am început să-l împodobim pe 5-6 decembrie și să-l strângem spre păstrare din 2 ianuarie, adică nu am schimbat mare lucru, doar că avem acum 3 moși aducători de cadouri: Moș Niculae » 5-6 decembrie, Moș Crăciun » 24-25 decembrie și Moș Gerilă » 31 decembrie – 1 ianuarie! De ce? Eu aș spune: de ce nu?!

Voi cum procedați cu Bradul în Decembrie? Când îl ornați și cât îl țineți?

Dacă ți-a fost pe plac articolul, nu uita să folosești butoanele de mai jos pentru a-l distribui!

Twitter  Facebook  WhatsApp  LinkedIn  

Poți publica un advertorial pe blog

Află tot ceea ce trebuie să știi despre Advertorialele SEO

Publică un advertorial

Lasă un răspuns

Acest articol are un comentariu

  1. Stefan

    Eu îl împodobesc in general pe 22-23 decembrie…și îl las până după Sf Ioan.