Am o slăbiciune pentru domeniile de internet scurte. Ori de câte ori încep un proiect, încerc pe cât posibil să folosesc un domeniu web din cât mai puține litere. Am observat în timp ca acest lucru nu ajută la , dar totuși ajută atunci când ești leneș și nu vrei să ai o adresă de e-mail formată din ‘șpe mii de caractere.
Primul domeniu scurt pe care l-am înregistrat a fost , deoarece semăna a acronim al numelui din buletin și puteam să folosesc o adresă de e-mail scurtă: g@gtd.ro. Știu că acum pare puțină grandomanie și nu am mai folosit această adresă de e-mail pentru a trimite chestii de multi ani, dar închipuiți-vă că vreți să accesați serviciul de Mail pe un telefon Nokia 3410, pe care trebuia să tastezi de câteva ori pe o cifră pentru a scrie o literă …
Curiozități:
Care este cea mai scurtă adresă de e-mail?
Cea mai scurtă adresă de email este formată din 6 caractere: [*][@][*][.][*][*], ‘@’ și ‘.’ fiind obligatorii pentru a defini o adresă de e-mail, iar până acum IANA nu a aprobat nici un TLD dintr-un singur caracter
Un alt motiv pentru care îți poți dori un domeniu din mai puține litere, ar fi acela că un domeniu scurt este mai ușor de deținut, dar nu în toate cazurile…
Firmele mari, care își permit, înregistrează domenii chiar și dintr-un singur caracter (t.co » twitter , a.co » amazon, g.co » Google etc.) pentru a furniza servicii conexe serviciului principal: url-uri mai scurte, cdn pentru conținut, etc. …
Poți publica un advertorial pe blog
Află tot ceea ce trebuie să știi despre Advertorialele SEO
Publică un advertorial