Cine nu cunoaște poate spune că dependența de nicotină nu este atât de severă încât să provoace sevraj puternic atunci când nu mai este alimentata. Nu este cazul meu! Din experiență vă pot spune ca sevrajul este destul de puternic atunci când trece ceva timp fără a băga nicotină. Partea mai proastă este aceea că se mai produce un fel de sevraj datorită dependenței psihice de obiceiul de a fuma.
Sunt două dependențe diferite, care se suprapun și care-și accentuează una alteia efectele adverse atunci când se încearcă renunțarea la acest obicei nociv.
Am să vă descriu sevrajul provocat de lipsa tutunului așa cum îl trăiesc eu, probabil că alte persoane îl percep și îl trăiesc altfel.
Care sunt simptomele sevrajului provocat de lipsa nicotinei?
Starea de somnolență. Apare la un interval de 3 până la 6 ore de la ultima țigară fumată. Acest simptom poate fi depășit destul de ușor, cu un mic somn de 15-20 minute.
Starea de agitație. Apare la peste 12 ore de la ultima țigară și se manifestă ca o încețoșare a minții datorită persistenței gândurilor ce țin de dorința acerbă de a fuma. Aceasta este o stare pe care îmi este foarte greu să o depășesc, deoarece persistă zile întregi în cazul meu, fiind accentuată de diverse activități ce necesită atenție multă sau de diverse stări emotive.
Ce se întâmplă dacă cedezi tentației de a fuma?
Dacă cedez tentației de a fuma, trec aproape instantaneu în faza de somnolență după prima țigară, reușind să o depășesc imediat ce trec de cea de a treia țigară fumată în ultimele …
Acesta articol nu are scopul de a vă răspunde la întrebarea din titlu: „Cum poți trece peste sevrajul provocat de lipsa nicotinei?”, pentru că eu nu am găsit acest răspuns! Ceea ce îmi doresc este să primesc răspunsul de la cei care au reușit să renunțe la fumat!
Sevrajul provocat de nicotină prin prisma specialiștilor are următoarele simptome:
- amețeli și tremurături.
- durere de cap.
- anxietate și iritabilitate
- nervozitate și neliniște.
- dificultăți de concentrare și de somn.
- apetit crescut.
- depresie ușoară sau depresie.
- pofte.
Toată lume îmi spune că este nevoie doar de multă voință pentru a renunța la fumat, de aceea cred că cel mai bine ar fi sa-mi educ puterea de a-mi ține în frâu dorințele, pentru ca mai apoi să reușesc să trec de toate aceste faze care pot dura săptămâni sau chiar luni.
Poți publica un advertorial pe blog
Află tot ceea ce trebuie să știi despre Advertorialele SEO
Publică un advertorial
Nu vrea nimeni să se lase de țigări 🙂
Eu vreau, dar tot nu reușesc. 95% dintre cunoștințele mele ori nu mai fumează de mult, ori nu au fumat niciodată. Am inceput sa mă simt că un ciudat când îmi aprind țigară și tot nu pot renunța la acest prost obicei
Nu ma pot lasa de fumat asta pentru ca fumatul nu e nociv cum cred unii , am cunoscut destule persoane care au trecut de 90 de ani si au fumat toata viata lor
Fumez de 30 de ani și îți spun că e nociv, nu doar pentru buget, ci și pentru sănătate. Și este din ce in ce mai nociv, probabil și datorită substanțelor cu care este tratat tutunul
Si eu fac anul asta 25 de ani de cand fumez si hai sa o luam logic , in ziua de azi aproape totul e nociv
Exact despre asta e vorba. Bunicii noștri fumat până la 90 de ani, dar fumau tutunul pe care-l plantau în bătătură și îl uscau la streașina casei. În urmă cu 5 ani nici eu nu simțeam că tutunul îmi face rău, acum e o altă poveste, deja bronșita tabacică cronică își spune cuvântul.