Poate că ați întâlnit situația în care, lucrând la un site, faceți modificări în fișierul care conține codul CSS, dar browserul pare să nu vrea să țină cont de ele.
Se găsesc soluții de a face în așa fel încât browserul dv să nu salveze în cache resurse pentru afișarea paginilor, cea mai simplă fiind aceea de a deschide o sesiune nouă în modul „privat” de fiecare dată, dar se poate umbla și în setările browserului astfel încât acesta să nu salveze astfel de resurse.
E complicat să împiedici clientul să se uite la o versiune mai veche a site-ului, mai ales că acesta poate nu înțelege că tu ai mai modificat între-timp câte ceva, dar că dispozitivul pe care el îl folosește nu vrea să țină cont de ele.
În definitiv, salvarea fișierului css în browser ne ajută să vizualizăm mai repede o pagină web, fără a încărca de fiecare dată, în mod inutil același șir de informații.
Foloseam codul de mai jos pentru a ruga browserele să arate cea mai proaspătă versiune, de fiecare dată când o pagină web este încărcată, dar am observat că nu este cea mai buna soluție, pentru că nu are efect de fiecare dată
<meta http-equiv="Cache-Control" content="no-cache, no-store, must-revalidate"/> <meta http-equiv="Pragma" content="no-cache"/> <meta http-equiv="Expires" content="0"/>
Ce soluție prefer acum?
O soluție mai simplă și mai logică de a spune unui browser că tu modifici des fișierul acela CSS, este să adaugi folosind cod PHP un parametru variabil în url, astfel încât să se știe că este o altă versiune.
<link rel="stylesheet" href="fisier.css<?php echo "?v=".time(); ?>" media="all">
Poți publica un advertorial pe blog
Află tot ceea ce trebuie să știi despre Advertorialele SEO
Publică un advertorial