Am auzit o știre alarmistă la radio potrivit căreia în București s-ar fi anunțat cod roșu de caniculă. Am intrat pe site-ul anmh și am văzut că nu e cazul încă de cod roșu de caniculă, deși s-a emis o prognoză specială pentru intervalul 24-07-2023 ora 10:00AM – 26-07-2023 ora 23:00 în zona Municipiului București.

Am găsit știrea cu codul roșu de caniculă și pe site-ul hotnews.ro, falsă deoarece nici nu a ținut cont de faptul că pe data de 25 iulie 2023 vom fi într-o zi de Marți, nu de Miercuri

Desigur, inicele de confort termic (temperatură – umezeală ITU) va depăși pragul de 80 de unități, dar am mai suportat noi veri și mai crunte, important este să ținem cont de condițiile meteo și să luăm unele măsuri pentru a ne proteja:

10 măsuri simple care ne ajută să trecem cu bine peste valurile de căldură

Pentru a ne proteja de caniculă și a menține starea de sănătate în perioadele cu temperaturi ridicate, este important să adoptăm anumite măsuri preventive. Iată câteva recomandări pentru a face față caniculei:

Hidratare corespunzătoare

Consumați cantități adecvate de apă pe parcursul întregii zile. În timpul caniculei, transpirația poate duce la deshidratare, așa că este important să vă asigurați că sunteți hidratat constant.

Evitarea expunerii la soare în orele de vârf

Încercați să evitați expunerea prelungită la soare în intervalul orar 10:00 – 16:00, când razele solare sunt cele mai puternice și temperatura este cel mai ridicată.

Purtați îmbrăcăminte lejeră și protecție solară

Alegeți haine din materiale naturale, ușoare și cu culori deschise, care permit pielii să respire. Nu uitați să purtați ochelari de soare cu protecție UV, pălării sau șepci pentru a vă proteja fața și capul de razele directe ale soarelui.

Rămâneți în spații răcoroase

Căutați să vă petreceți timpul în spații răcoroase, cum ar fi în interiorul clădirilor cu aer condiționat sau în zone umbroase în aer liber.

Ventilați casa în orele mai răcoroase

Dimineața și seara, când temperatura este mai scăzută, deschideți ferestrele pentru a permite aerului proaspăt să intre în locuință și pentru a crea o circulație a aerului.

Evitați efortul fizic intens

Încercați să vă limitați activitățile fizice intense în timpul caniculei, în special în orele de vârf. Dacă este necesar să faceți efort fizic, alegeți orele mai răcoroase ale zilei, cum ar fi dimineața devreme sau seara târziu.

Faceți dușuri răcoritoare

Un duș răcoritor sau un prosop umed aplicat pe piele vă poate ajuta să vă răcoriți și să vă relaxați în timpul caniculei.

Monitorizați-vă starea de sănătate

Fiți atenți la semnele de epuizare sau deshidratare, cum ar fi amețeală, slăbiciune, greață sau confuzie. Dacă observați astfel de simptome, căutați imediat un loc răcoros și consumați apă.

Protejați animalele de companie

Asigurați-vă că și animalele dvs. de companie au acces la apă proaspătă și la locuri răcoroase în timpul caniculei.

Fiți atenți la avertizările și recomandările autorităților

Urmăriți informațiile oficiale și sfaturile autorităților cu privire la caniculă și respectați măsurile de protecție stabilite.

Prin adoptarea acestor măsuri simple, puteți să vă protejați sănătatea și să faceți față mai bine perioadelor cu temperaturi ridicate. Îngrijindu-vă de corp și menținându-vă hidratat și răcorit, puteți să vă bucurați în continuare de vară într-un mod sănătos și plăcut.

Dacă ți-a fost pe plac articolul, nu uita să folosești butoanele de mai jos pentru a-l distribui!

Twitter  Facebook  WhatsApp  LinkedIn  

Poți publica un advertorial pe blog

Află tot ceea ce trebuie să știi despre Advertorialele SEO

Publică un advertorial

Lasă un răspuns