Din totdeauna au fost diverse povești care au stat la baza feluritelor superstiții. Unele superstiții sunt legate de întâmplări din viața de zi cu zi, altele sunt legate de ceea ce trăim în timpul viselor de noapte. Acestea din urmă sunt cele mai intrigante, pentru că par a face legătură cu lumi paralele în care trăim.

Ce înseamnă când visezi persoane decedate care au făcut parte din familie?

În general despre astfel de vise se spune că decedatul încearcă să transmită un mesaj. În funcție de ipostaza în care a fost visată, se spune că acea persoană ne cere anumite lucruri, încearcă să ne mulțumească pentru diverse pomeni sau încearcă să ne avertizeze de anumite pericole.

De foarte multe ori, în vis, ne apar persoane care ne-au fost apropiate: părinți, bunici, mătuși care par a ne transmite un mesaj în mod explicit, povestindu-ne cât de bine sunt sau cerându-ne chestii. Acestea sunt cazuri „fericite”, în care nu suntem tulburați de un vis pe care nu-l înțelegem.

În cazurile în care visăm chestii foarte ciudate, nu ne rămâne decât să apelăm la imaginația altora pentru a găsi o explicație a acestora.

Semnificații ale viselor

Știu că bătrânii asociau animalele fioroase din visuri cu boala, miresele, liniștea și câmpiile verzi cu moartea. Interpretarea viselor a fost mereu importantă în cadrul luării deciziilor, indiferent dacă acestea au fost influențate conștient sau nu.

Atunci când bunicii visau că au scăpat din ghearele unei fiare, se trezeau spunând „azi noapte era să mor, mă prinsese un câine de picior și nu-mi mai dădea drumul”. De multe ori, visele au corespondent în viața reală deoarece sunt generate de ceea ce stimulii noștri externi transmit către creier atunci când acesta este într-o stare destul de activ pentru a genera fise, dar nu este într-o stare totală de veghe. Este destul de probabil să avem un cârcel la picior în timp ce visăm că suntem mușcați de un câine.

De ce visăm persoane dragi care au părăsit tărâmul celor vii?

Amintirile ne sunt răscolite în timpul somnului REM, poate pentru a face loc altor amintiri pentru a fi stocate. Cum persoanele respective au făcut parte din viața noastră, este normal ca acestea să ne apară destul de des în vise.

Dacă ți-a fost pe plac articolul, nu uita să folosești butoanele de mai jos pentru a-l distribui!

Twitter  Facebook  WhatsApp  LinkedIn  

Poți publica un advertorial pe blog

Află tot ceea ce trebuie să știi despre Advertorialele SEO

Publică un advertorial

Lasă un răspuns