Ne-am mutat de curând într-un apartament de 3 camere, racordat la încălzirea centralizată. Apartamentul este dotat cu repartitoare și nu am fost deloc zgârciți în ceea ce privește confortul termic. Mă așteptam să văd o factură de peste 5-600 lei, pentru că eram obișnuiți să plătim și peste 1000 lei pentru a ne încălzi timp de o lună, pe timp de iarnă.

Ieri am văzut desfășurătorul de la încălzire. Un cost total pentru luna lui Decembrie de aproape 300 lei m-a surprins plăcut!

Până prin 2004 obișnuiam să ne încălzim cu sobe pe combustibil solid. Consumam cam 3500 kg de lemne pe iarnă, asta ar fi însemnat la prețurile de acum un cost de aproape 2500 lei pentru 4 luni. Dar era greu, trebuia să faci eforturi pentru a-ți păstra confortul termic. Era mizerie. Din când în când era și fum!

Apoi am început să ne încălzim electric. Era comod. Era scump, dar nu foarte scump. Plăteam între 800 și 1100 lei pe lună factura la energie electrică, ne părea acceptabil.

Au venit incompetenții la butoanele guvernamentale și am început să nu mai știm cu cât vom plăti energia electrică, pentru că iarna trecută am consumat energie electrică fiind convinși că o vom plăti la prețul de 0.65 lei/kWh, conform contractului de furnizare și jumătate am plătit-o la prețul de 1.3 lei/kwh, pentru că așa au vrut ei.

Vă dați seama cât de fericiți am fost că vom plăti doar 300 lei pentru încălzirea locuinței pe decembrie 2022?

Voi cum vă încălziți și cât vă vine factura pentru încălzire?

Dacă ți-a fost pe plac articolul, nu uita să folosești butoanele de mai jos pentru a-l distribui!

Twitter  Facebook  WhatsApp  LinkedIn  

Poți publica un advertorial pe blog

Află tot ceea ce trebuie să știi despre Advertorialele SEO

Publică un advertorial

Lasă un răspuns

Acest articol are 3 comentarii

    1. Grig

      70 mp, izolat, termoenergetica

  1. Perfu

    180 de lei , 2 camere , suprafata de 40 mp si tot la Termoenergetica , fara repartitoare daca era sa am repartitoare montate , costul ar fii fost mult mai mare