Multă lume a început a se feri să-și mai adauge un BLOGROLL în sidebar din motive de SEO, altă lume a ajuns la această decizie deoarece a încetat să mai citească alte bloguri. Presupun că v-ați prins că prin lume mă refer la acei posesori de bloguri care mai și publică câte ceva, din când în când.
Sunt, însă, multe bloguri din care blogroll-ul nu a dispărut. Ați observat că tocmai acele bloguri sunt dintre cele mai vizibile în blogosferă sau în ce a mai rămas din ea?
În principiu, eu văd două roluri esențiale pentru un blogroll:
- listă a blogurilor pe care vrei să le urmărești
- răsplată față de cei care-ți apreciază blogul și participă la conținutul său implicându-se în discuții cu un link către propriul lor blog
Eu nu am avut pe acest blog un blogroll în primul rând deoarece îmi era lene să-l editez.
Deoarece mă gândesc serios să fac o temă nouă, special pentru acest blog, am început să mă gândesc la câteva funcții pe care să le integrez. Prima la care m-am gândit a fost aceea de a afișa automat un BlogRoll care să încurajeze participarea altor blogeri în discuții pe diverse teme.
Ce face funcția de afișare a blogroll-ului?
Face un clasament al celor mai activi 15 utilizatori care și-au lăsat un link către un site sau blog în semnătura comentariilor și îl afișează după cum urmează:
- Primii 5 clasați obțin un link fără atributul „nofollow”
- Următorii 5 clasați obțin un link cu atribut „nofollow”
- Ultimii 5 clasați obțin un link către o căutare Google a site-ului lor, astfel încât să fie găsiți de cine este interesat.
Acest clasament se modifică în mod automat în funcție de câte comentarii aprobate are fiecare utilizator.
Interesant. 🙂
Eu mai descopăr bloguri noi cu ajutorul blogrollului. In rest, nu stiu daca altii mai cauta asa ceva.
La începuturile bloggingului se parctica schimbul de link-uri prin blogroll, dar se formau mici sau mari bisericute de bloggeri tocmai datorită blogroll-ului, pentru că intrai pe un blog și găseai în blogroll-ul său alte bloguri interesante