Care-i rolul unui BLOGROLL?

Multă lume a început a se feri să-și mai adauge un BLOGROLL în sidebar din motive de SEO, altă lume a ajuns la această decizie deoarece a încetat să mai citească alte bloguri. Presupun că v-ați prins că prin lume mă refer la acei posesori de bloguri care mai și publică câte ceva, din când în când.

Sunt, însă, multe bloguri din care blogroll-ul nu a dispărut. Ați observat că tocmai acele bloguri sunt dintre cele mai vizibile în blogosferă sau în ce a mai rămas din ea?

În principiu, eu văd două roluri esențiale pentru un blogroll:

  • listă a blogurilor pe care vrei să le urmărești
  • răsplată față de cei care-ți apreciază blogul și participă la conținutul său implicându-se în discuții cu un link către propriul lor blog

Eu nu am avut pe acest blog un blogroll în primul rând deoarece îmi era lene să-l editez.

Deoarece mă gândesc serios să fac o temă nouă, special pentru acest blog, am început să mă gândesc la câteva funcții pe care să le integrez. Prima la care m-am gândit a fost aceea de a afișa automat un BlogRoll care să încurajeze participarea altor blogeri în discuții pe diverse teme.

Ce face funcția de afișare a blogroll-ului?

Face un clasament al celor mai activi 15 utilizatori care și-au lăsat un link către un site sau blog în semnătura comentariilor și îl afișează după cum urmează:

  1. Primii 5 clasați obțin un link fără atributul „nofollow”
  2. Următorii 5 clasați obțin un link cu atribut „nofollow”
  3. Ultimii 5 clasați obțin un link către o căutare Google a site-ului lor, astfel încât să fie găsiți de cine este interesat.

Acest clasament se modifică în mod automat în funcție de câte comentarii aprobate are fiecare utilizator.

Dacă ți-a fost pe plac articolul, nu uita să folosești butoanele de mai jos pentru a-l distribui!

Astfel mă ajuți să-mi măresc audiența!

TwitterFacebookWhatsAppBufferLinkedInPin It

2 comentarii

  1. La începuturile bloggingului se parctica schimbul de link-uri prin blogroll, dar se formau mici sau mari bisericute de bloggeri tocmai datorită blogroll-ului, pentru că intrai pe un blog și găseai în blogroll-ul său alte bloguri interesante

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.