Primul gând care-ți trece prin minte este acela de a te spăla pe dinți pentru a încerca să îndepărtezi resturi alimentare ce ar fi putut să-ți provoace durerea, zahărul este cunoscut ca principal vinovat în astfel de situații.

Apa rece îți poate calma o vreme durerea … apoi treci pe ceva medicamente inflamatorii: ibuprofen, antinevralgic, aspirină, ketoprofen, paracetamol. Observați, probabil, că am omis două medicamente frecvent folosite în astfel de situații: algocalminul și aulinul. Aceste două medicamente sunt interzise în unele țări datorită efectelor adverse pe care le poate provoca, nu sunt medic și nu vă pot da prea multe detalii, dar există Google pentru mai multe informații.

Există și remedii naturiste, chestii care trebuie să stea pe gingie, în zona dureroasă și care au efect de calmare pentru unele persoane: usturoi, alcool, ardei iute, esentă de vanilie sau mai știu eu ce … dar, pentru mine, cel mai bun calmant natural a fost un articol haios cu sute de comentarii ale unor semeni care au trecut prin aceleași chinuri, citind acel articol mi-a fost distrasă atenția de la cumplita durere de măsea suficient pentru ca ibuprofenul să-și facă efectul.

Toate aceste remedii naturiste sunt provizorii, oricâtă frică de dentist ar zace în voi, singurul remediu pe terme lung rămâne vizita la cabinetul stomatologic.

Sper ca într-o bună zi să-i lovească zâna măseluță cu toporu-n dinți pe cei din Casa de Asigurări de Sănătate și pe cei din Ministerul Sănătății astfel încât să realizeze cu toții câtă economie ar face în buget dacă ar include toate serviciile stomatologice ce nu țin de ortodontologie în lista compensatelor, având în vedere că multe alte boli apar datorită faptului că omul nu-și permite vizite la stomatolog.

Dacă ți-a fost pe plac articolul, nu uita să folosești butoanele de mai jos pentru a-l distribui!

Twitter  Facebook  WhatsApp  LinkedIn  

Poți publica un advertorial pe blog

Află tot ceea ce trebuie să știi despre Advertorialele SEO

Publică un advertorial

Lasă un răspuns