Se pare că temperaturile negative vin brusc peste noi. În acestă situație este clar că trebuie să avem grijă din timp să ne pregătim mașinile pentru anotimpul rece.

Cauciucuri de iarnă

Am anvelope bune de iarnă atât pe mașina de servici, cât și pe cea personală. Așa că am scăpat de îmbulzeala de la vulcanizare și rămân și cu câteva sute de lei în buzunar.

Dacă nu aș fi avut, aș fi fost nevoit să scot din buzunar cam 1200 lei, cu tot cu montare.

Chiar dacă nu prea am avut parte de ierni cu zăpadă în ultimul timp, nu m-aș fi riscat să merg pe principiul: „lasă, că poate nu ninge”.

Lichid de parbriz de iarnă

Poate că pare că nu-i atât de important, dar un lichid de parbriz bun, care poate fi folosit și la -20°C, te poate feri de multe neplăceri și te ajută să degivrezi mai repede un parbriz acoperit de brumă.

Lichid de parbriz de iarnă nu am și nici prin supermarketuri nu prea am văzut, dar poate fi comandat online: StropGEL la 5L » 25 lei

Antigel

Mai toată lumea știe că antigelul este foarte toxic, dar puțini știu că trebuie să-l schimbe cel puțin odată la 2 ani.

Antigelul nu este scump și teoretic se schimbă destul de ușor, dar dată fiind toxicitatea acestuia prefer să merg la un service pentru a-l înlocui.

Bateria

Un acumulator auto trebuie schimbat odată la 5 ani și este preferat să-l schimbați înainte de începerea sezonului rece dacă nu aveți încredere că veți trece cu brio iarna cu actualul acumulator.

Cine ar vrea să nu-i mai pornească mașina iarna, în toiul gerului?

O baterie auto nouă poate costă minim 250 lei, dar poate ajunge și la câteva mii de lei, în funcție de specificațiile autoturismului și de pretențiile dumneavoastră.

Concluzia ar fi că poți pregăti mașina pentru iarnă cu aproximativ 2000 lei dacă ai o mașina normală și nu una de lux. Eu cred că este o sumă acceptabilă.

Dacă ți-a fost pe plac articolul, nu uita să folosești butoanele de mai jos pentru a-l distribui!

Twitter  Facebook  WhatsApp  LinkedIn  

Poți publica un advertorial pe blog

Află tot ceea ce trebuie să știi despre Advertorialele SEO

Publică un advertorial

Lasă un răspuns

Acest articol are 2 comentarii

  1. recomandarea zilei

    mai am de pus rotile cu cauciucuri folosite iarna trecuta atat, in rest is la zi cu toate, nici mie nu imi place sa ma culc pe o ureche cum s-ar spune, nu vreau sa fiu luat pe nepregatite

  2. Cristina Dragomir

    Noi inca nu ne-am echipat Loganul de iarna. Am vazut ca se anunta ca se schimba vremea, deci vom da si noi o fuga la tara ca sa schimbam anvelopele, ca acolo le avem depozitate. bateria stiu ca e noua, parca in ianuarie am cumparat-o, deci nu ar trebui sa faca probleme. Cu antigelul, are sotul meu grija, sigur.