Despre „Cumințenia Pământului” și fondul Brâncuși


Guvernul României a încercat să facă o colectă publică pentru a ușura achiziționarea de către Stat a unei sculpturi de 10 milioane euro: „Cumințenia Pământului”, fără folos. 

Oamenii nu au donat suficienți bani pentru că își stiu prioritățile, de aceea consider că este o greșeală înființarea fondului Brâncuși.

Poate că și domnul Cioloș ar fi văzut altfel problema dacă ar fi fost nevoit să-și ducă copilul școală cu mijloacele infecte de transport în comun, dacă ar fi fost nevoit să dea o treime din venituri pentru a cumpăra medicamente, să se împrumute pentru a cumpăra manuale școlare sau materiale auxiliare, dacă ar fi fost nevoit să plătească serviciul de pază în școli cu toate că și primăria are fonduri alocate pentru aceste serviciul etc.

Cei mai multi oameni sunt cei cu venituri sub medie, mulți dintre ei înțeleg arta și s-ar bucura să poată admira „Cumințenia Pământului” într-un muzeu, ar putea să se simtă chiar mândri că au contribuit din puținul lor pentru că această operă de artă să fie în patrimoniul statului, dar sunt nevoiți să fie pragmatici și să judece un pic altfel lucrurile.

Chiar dacă nu cumpără Statul „Cumințenia Pământului”, această operă de artă nu va dispărea, chiar ar fi mai bine îngrijită de un alt proprietar. Statul Român și-a bătut oricum joc de Brâncuși, spălându-i operele cu „mopul”. În schimb, Statul ar trebui să poată folosi mai bine acei bani pentru binele cetățenilor săi.

Poate că ar trebui să existe programe mai eficiente pentru umanizarea celor fără adăpost. Acum ne mulțumim să trecem strâmbând din nas pe lângă ei ori să-i dăm jos din tramvai pentru că put și sunt infecți.

Poate că ar trebui investit mai mult în educație sau sănătate. 

Poate că cetățenii ar fi mai darnici dacă acei bani s-ar folosi pentru consolidarea clădirilor cu risc seismic ridicat. 

Cumintenia Pamantului

Anunțuri

Ai ceva de spus?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s