Am de câțiva ani internet prin fibră optică de la RCS-RDS, cel mai „tare” abonament al lor cu o viteză de până la 1000Mbps. Nu am ajuns niciodată să descarc cu viteza maximă și pot spune că nici nu cred că aș avea de unde …

Câțiva prieteni m-au întrebat la ce îmi folosește o astfel de conexiune și de ce nu am optat pentru pachetul de 500 Mbps sau chiar pentru unul și mai mic.

Eu știu că nici unul dintre dispozitivele pe care le folosesc pentru a mă conecta la internet nu poate scrie informație cu o asemenea viteză, dar prefer ca dispozitivele conectate prin același ruter să nu fie nevoite să împartă o lătime de bandă mai îngustă.

Cu această conexiune, pot folosi atât laptopul cât și PC-ul sau telefoanele pentru a naviga pe net la capacitatea maximă a fiecăruia.

Acesta este un test de viteză făcut de pe un laptop cu o configurație scăzută, dar care folosește un sistem de operare bazat pe Linux:

viteza internet digi rcs-rds

Nu am depășit niciodată 700Mbps la download și 400Mbps la upload, totuși cred că și aceste sunt viteze decente!

Dacă nu sunteți mulțumiți de viteza cu care descărcați chestii de pe net, țineți cont de următoarele:

  • Serverul de pe care descărcati trebuie să permită o viteză de upload mai mare decât viteza cu care puteți descărca.
    Nu puteți avea randament dacă vreți să goliți un recipient cu un fortun de 2″ printr-un orificiu de 1/2″!
  • Dispozitivul folosit pentru conectare la internet trebuie să poată scrie pe suportul de memorie informația mai repede decât poate conexiunea să o descarce.
    Nu-i puteți căra 5000 de litri de apă pe oră cu o găleată, chiar dacă pompa cu care scoateți apă poate debita 5500 litri pe oră!

Dacă ți-a fost pe plac articolul, nu uita să folosești butoanele de mai jos pentru a-l distribui!

Twitter  Facebook  WhatsApp  LinkedIn  

Poți publica un advertorial pe blog

Află tot ceea ce trebuie să știi despre Advertorialele SEO

Publică un advertorial

Lasă un răspuns