Nu știu cum vă simțiți voi, dar mie nu-mi plac deloc pregătirile de Paște, sau Crăciun, sau de dinaintea oricărei mari sărbători.

Îmi place ca masa să fie plină, nu zic nu, dar parcă aș prefera să fie toate cumpărate dea-gata, numai că ceea ce se găsește în comerț este sub orice critică.

Cozonacii ieftini din comerț sunt atât de plini de afânători și alți aditivi încât simți că mănânci medicamente cu îndulcitori, cu toate aste rafturile magazinelor sunt pline cu ei și se vând în draci. Cozonacii mai scumpi puțin sunt și ceva mai buni la gust, dar nu se apropie de nici o culoare de cei făcuți în casă de o gospodină pricepută. La fel se întâmplă cu orice alt preparat tradițional.

Mâine va trebui să merg la cumpărături, să mai cumpăr una, alta, chestiile mai importante: carnea, sucurile, brânza, dulciurile, simt că mă voi distra la cumpărături. Este o goană nebună către neant ce aduce cu pregătirea de dinaintea unei mari catastrofe: oameni luând cu asalt rafturile chelite.

Cei care se gândesc la adevărata însemnătate a sărbătorilor sun din ce în ce mai puțini … toate sărbătorile au devenit motive de a ne înfrupta mai mult din cele lumești.

 

Anunțuri

Ai ceva de spus?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s