Ca o adevărată fashionistă, îți asortezi mereu ținutele cu accesoriile purtate. Însă te-ai gândit să îți asortezi și portofelul cu hainele? Probabil te gândești că un portofel este un simplu obiect, menit să îți mențină la îndemână documentele importante, cardurile și banii. Însă modul în care îți asortezi portofelul cu ținuta devine o artă în sine. Cum faci acest lucru? Iată câteva ponturi esențiale.

Alege culori complementare pentru un aspect armonios

Unul dintre cele mai simple, dar eficiente ponturi este să alegi culori care se completează reciproc. Până nu demult, atunci când alegeam gențile și accesoriile, încercam să selectăm culori care să asorteze cu pantofii sau curelele purtate. Desigur, și astăzi se aplică aceleași reguli, însă moda a evoluat, așadar poți opta și pentru nuanțe diametral opuse. Sau complementare. Porți haine în culori neutre? Un portofel într-o nuanță vibrantă poate adăuga acel strop de energie în ținuta ta. În schimb, pentru outfituri colorate, un portofel într-o nuanță mai subtilă sau neutră poate echilibra perfect ansamblul. Fie că preferi un model într-o nuanță neutră, subtilă, sau unul mai îndrăzneț, vibrant, pe https://epantofi.ro/c/accesorii/mercerie/portofele/portofele-pentru-femei ai la dispoziție o gamă variată din care poți alege. Negre, maro, bej, roz sau bleumarin, selectează culorile care au capacitatea de a contura întregul aspect al unei ținute. 

Selectează texturi și materialele care îți oferă un echilibru între confort și eleganță

Portofelele vin într-o varietate de materiale, de la piele la imitație de piele, material textil sau chiar material plastic. Echilibrul dintre texturi îți va oferi o notă distinctă, dar și confort și eleganță. De exemplu, un portofel de piele clasic va completa perfect o ținută office. Un model din material textil poate merge de minune cu o ținută casual și lejeră. În același timp, pielea gravată poate să confere un plus de interes vizual într-o combinație mai simplă de haine. 

Dimensiunea contează și ea – alege portofelele în funcție de ocazie

Nu toate portofelele au același stil și dimensiuni. Si dimensiunea lor contează cu adevărat. În funcție de lucrurile pe care intenționezi să le depozitezi, alege un model care să îți confere spațiul necesar. Totodată, combină dimensiunea cu ocazia. Mai precis, pentru o ieșire în oraș în care porți o ținută casual, poți selecta un portofel simplu, de mici dimensiuni. În schimb, dacă participi la un eveniment special și adopți un stil elegant, selectează un model mai lung și mai rafinat. 

Gândește-te la preferințe tale

Preferințele tale în materie de stil, culori și materiale sunt, de asemenea, importante. Desigur, este de dorit să alegi un portofel ținând cont de tendințele prezente. Însă, este necesar să ții cont și de ceea ce îți dorești cu adevărat. Spre exemplu, dacă stilul tău este unul simplu, monocrom, poate preferi un strop de culoare alegând un portofel îndrăzneț. Poate unul într-o nuanță vibrantă de roșu sau verde. Ori preferi pielea naturală, datorită rezistenței sale și aspectului atemporal. Iubești brandurile internaționale? Alegând un model din colecția unei mărci pe care o iubești, te va ajuta să aduci acea notă sofisticată ținutelor. Eticheta, logo-ul și design-ul pot reprezenta semnătura ta stilistică. Totuși, este important să acorzi atenție modului în care aceste elemente se integrează în ținută pentru a evita supraîncărcarea cu elemente de branding.

La urma urmei, să îți asortezi portofelul cu ținutele nu este doar o formalitate. Ci o oportunitate de a-ți etala personalitatea și stilul. Culorile, texturile, dimensiunile și chiar brandul pot fi alese astfel încât să creezi o armonie între accesorii și haine. Așadar, acordă atenție detaliilor amintite și încearcă diferite combinații care te vor ajuta să îți pui în evidență individualitatea.

Dacă ți-a fost pe plac articolul, nu uita să folosești butoanele de mai jos pentru a-l distribui!

Twitter  Facebook  WhatsApp  LinkedIn  

Poți publica un advertorial pe blog

Află tot ceea ce trebuie să știi despre Advertorialele SEO

Publică un advertorial

Lasă un răspuns

Acest articol are un comentariu