De ce merg oile cu metroul?


Îmi pun această întrebare ori de câte ori trebuie să iau metroul în orele de vârf. La metrou, spiritul de turmă fără cap îți sare în ochi fără să vrei. Mulți dintre cei care călătoresc cu acest mijloc modern de transport parcă uită să mai gândească.

De ce trebuie să aștepți chiar în fața ușilor trenului pentru a urca? Nu crezi că ar fi mult mai simplu să le permiți celor ce vor să coboare să-ți elibereze cât mai repede locul?
Fă un pas în lateral, lasă-i pe cei care vor să coboare să se ducă în treaba lor și vei avea loc suficient să urci și tu în trenul minune.

De ce te oprești fix în dreptul ușii odată urcat? Nu crezi că și cei din spatele tău ar vrea să ajungă unde au treabă?
Fă bine și înaintează atât cât locul îți permite pe interval, cât mai departe de uși, ai la dispoziție 2 minute după ce pleacă trenul să te apropii din nou de ușă în cazul în care vrei să cobori la următoarea stație.

Poate nu știai, dar de obicei te anunță cineva pe ce parte urmează a se deschide ușile, în cazul în care nu ai de gând să cobori, nu bloca ușa ce urmează a se deschide cu prezența ta, oricât de fardată ai fi sau oricât de gigolo te crezi atunci când îți privești reflexia din geam, devii dezagreabil(ă).

Sper într-un București al cărui locuitori vor învăța să aștepte în ordine sosirea mijloacelor de transport în comun, fără a mai duce lupta aceea crâncenă de „care pe care” din dreptul ușilor.

Anunțuri

Ai ceva de spus?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s