Cât de mult contează …


Aveam prin casă o tabletă care nu putea fi utilizată mai deloc. Pornea greu și se bloca repede. Am aruncat-o într-un colț al unui dulap cu vechituri unde a stat mai bine de 6 luni.

Am dat de ea în urmă cu câteva zile. Mai mult din curiozitate mi-am zis că ar trebui să văd ce pot face cu ea pentru că mai are puțin și „expiră” ca și tehnologie.

I-am instalat GO Luncher și i-am dezinstalat o tonă de aplicații din cele care fuseseră instalate „din fabrică”: Meridian Taxi, SeeNow, YouTube, Facebook, Messenger și multe alte tîmpenii.

Acum merge brici. Nu are instalate decât câteva programe, e drept: gmail, email, wordpress, adobe flash, adobe reader, docs to go, carti play, avast, swype, quoda, și vreo trei navigatoare de internet. Partea bună este că acum le pot folosi și sunt destul de încântat de viteza cu care reacționează acum această tabletă. Tocmai am scris și publicat acest articol cu ajutorul ei.

În concluzie: orice tabletă merge folosita cu condiția să nu încerci să o pui să facă chestii care-i depășesc posibilitățile. De aceea nu pot să-i înțeleg pe cei care scot pe piață tablete ieftine, cu specificații mai mult decât modeste, dar le îndoapă cu aplicații sponsorizate.

APROPO: Știați că Facebook-ul și Messenger-ul, împreună, pot ocupa cam 180 MB din memorie? Pentru o tabletă ieftină este enorm. Aceste aplicații pot fi la fel de bine accesate direct din browser, așa cum facem atunci când ne așezăm în fața unui laptop sau desktop.

Anunțuri

6 comentarii

  1. Bineinteles ca orice aplicatie ocupa niste resurse. Cu cat mai multe aplicatii instalate, cu atat mai multe resurse ocupate. Daca vrem sa ruleze mai repede (in limitele tehnice ale dispozitivului), mai dezinstalam din ele.

    Si eu folosesc FB tot din browser.

    Apreciază

Ai ceva de spus?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s