Aveți bani pentru cadouri scumpe?


Dragi părinți,

Aveți bani pentru cadouri scumpe? Bravo vouă! Bucurați-vă copiii așa cum considerați de cuviință, luați-le tot ceea ce își doresc. Gândiți-vă, totuși și la copiii mai puțin fericiți de soartă. Nu zic să le cumpărați cadouri și acestora, sunt prea mulți pentru a putea reuși să-i fericiți pe toți. Încercați, în schimb, ca atunci când decideți să vă fericiți copiii, să nu-i nefericiți pe copiii altora.

Am auzit de la alți părinți că se obișnuiește în școli o practică ce nu este tocmai fericită. Părinții cumpără cadouri din banii lor, pentru copiii lor, pentru a fi oferite de către „moșu” cu ocazia serbărilor de Crăciun.

Principiul este bun, dar de multe ori, din motive egoiste, este pus în practică greșit. Ar fi bine ca în astfel de situații să vă gândiți și la sentimentele colegilor copilului dumneavoastră, care îi sunt, de cele mai multe ori, prieteni și parteneri de joacă.

Nu faceți separatisme în colectivități.

Dacă vreți să-i faceți copilului vostru un cadou superb deoarece vă permiteți și considerați că-l merită, aveți acasă un brad care abia așteaptă să-l găzduiască, nu văd de ce ați ține neapărat să-l oferiți Moșului de la școală.

Dacă vreți să-l sponsorizați pe „moșul” ce le aduce celor mici cadouri în ultima zi de școală de dinainte de Sărbători, faceți în așa fel încât toți copiii unei clase sau ai unei grupe de grădiniță să fie la fel de impresionați de generozitatea acestuia, astfel evitați producerea unor drame ca aceasta:

Un copil de 8 ani din Botoşani a sărit de la etajul unul al blocului în care locuia pentru că voia să ajungă la serbarea şcolară de Crăciun. Copilul se afla în grija bunicului, un bătrân cu deficienţe de vedere, care nu l-a lăsat să meargă la şcoală şi a încuiat uşa. Doar întâmplarea a făcut ca puştiul să nu se rănească foarte grav.

Tot articolul poate fi găsit pe site-ul TVR.

Anunțuri

2 comentarii

Ai ceva de spus?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s