Pasajul Unirii a fost renovat, dar fără cap. Ulterior au fost tot felul de incidente nefericite, ba chiar a fost omorât un cetățean grec de un limitator care trebuia să crească siguranța în circulație.

Dar, tot răul spre bine, pentru abonații la banii statului!

De ce să-și pună responsabilii cenușă în cap și să recunoască faptul că sunt incapabili să găsească soluții ieftine și eficiente, nu-i mai bine să o mai pună de un contract?

Am văzut acum la Digi24 știrea potrivit căreia se va investi într-un sistem super-sofisticat de semnalizare și pre-semnalizare, cu semafoare și senzori care măsoară înălțimea vehiculelor. Adică mai mulți stâlpi, mai multe fire, mai multe motive pentru ca lucrurile să nu meargă așa cum vrem, cu mai mulți bani, bineînțeles!

Sefeuri!

Cred că în România sunt sute de mii de limitatoare de înălțime. Nu am auzit de nici un alt caz în care cineva să fie omorât de ele! Uitați-vă la intrările din parcările subterane, la intrările din marile centre comerciale, peste tot sunt astfel de dispozitive și nu au nici senzori, nici semafoare, dar nici nu omoară pe nimeni, pentru că marea lor majoritate nu sunt făcute din bani publici, ci din banii entităților private care le gestionează!

Toată zona Unirii este un pericol public!

Aș vrea să știu care autoritate publică este gata să garanteze cu prețul libertății faptul că la un cutremur ceva mai mare nu se va produce un colaps major în Piața Unirii! Acolo există o structură din beton armat învechită și ne-întreținută, prin care se suprapun: pasajul Unirii, Dâmbovița, Magistrala 1 de metrou, Magistrala 2 de metrou și cine-știe câte alte structuri subterane mai mult sau mai puțin secrete.

La un cutremur major acolo există riscul ca Dâmbovița să înceapă să se scurgă prin labirintul rețelei Metrorex.

Chiar azi am văzut o știre potrivit căreia s-a ajuns la concluzia că planșeul de la Unirii trebuie consolidat, Dar nu este doar acela, mai sunt încă câteva suprapuse!

Dacă știi că toată zona aceea trebuie consolidată sau chiar refăcută, tu te apuci să faci proiecte futuriste care să fie degeaba?

Dacă ți-a fost pe plac articolul, nu uita să folosești butoanele de mai jos pentru a-l distribui!

Twitter  Facebook  WhatsApp  LinkedIn  

Poți publica un advertorial pe blog

Află tot ceea ce trebuie să știi despre Advertorialele SEO

Publică un advertorial

Lasă un răspuns