De câteva săptămâni simt o chestie ciudată atunci când plec cu mașina la drum după ce o perioadă mai lungă nu am folosit-o. Parcă se înfrânează atunci când ambreiajul ar trebui să prindă mai bine, iar atunci când vreau să bag în viteză pare să agațe. Ciudat este că nu pățesc acest lucru decât timp de 10 – 15 minute de condus, iar după aceea mașina se comportă destul de bine.

Îmi este și puțin frică să o duc în service, căci s-ar putea să rămân fără 1.000€, pe puțin.

Cel mai probabil, cred că ar trebui să-i schimb tot kit-ul de ambreiaj și sincer, deocamdată nu mă deranjează atât de tare încât să fac acest pas.

Adevărul este că „frica” asta s-ar putea să fie neîntemeiată și problema să nu fie chiar cea pe care o bănuiesc și cu totul alta, care să nu îmi treacă încă prin cap. Important este să găsesc un mecanic priceput, care sa nu îmi schimbe tot ambreiajul fără ca problema să se rezolve pentru a o rezolva apoi cu doar 2-300 lei schimbând nu știu ce garnitură sau bucșă.

Update: A cedat ambreiajul și am rămas cu mașina în drum. Am avut mare noroc pentru că a cedat aproape de casă și de service, pe un drum drept într-un log în care am avut posibilitatea să trag repede mașina pe dreapta!

Dacă ți-a fost pe plac articolul, nu uita să folosești butoanele de mai jos pentru a-l distribui!

Twitter  Facebook  WhatsApp  LinkedIn  

Poți publica un advertorial pe blog

Află tot ceea ce trebuie să știi despre Advertorialele SEO

Publică un advertorial

Lasă un răspuns

Acest articol are 3 comentarii

  1. Francisc Vasile

    Am avut aceeasi problema cu loganul. Ba agata ambreiajul, ba era moale, ba dracu sa-l ia. M-a costat 550 lei sa schimb abreiajul la el. Vreo 200 kitul si 250 mana de lucru. Plus vreo 6 beri.

    1. Grig

      Un 2023 cu multe împliniri! La tine sunt dator cu o ladă cu bere, poate facem cumva să ne reîntâlnim anul acesta …

    2. Grig

      Am schimbat un ambreiaj la precedenta mașină și acum zace nefolosită cu ambreiajul nou. Am înțeles că nu sunt rare cazurile în care mașini cu doar 20k la bord s-au comportat la fel când au dat de frig. Deocamdată merge foarte bine dacă am răbdare să o încălzesc puțin înainte de a pleca la drum