Se știe că un blog nișat este mai ușor de promovat și de monetizat. Într-un fel are logică pentru că își atrage vizitatorii interesați de acea nișă și devine în timp relevant pentru afacerile care au interes pe acea felie.

Totuși, nu toate nișele sunt profitabile. În anumite domenii există un interes mai mare, în altele interesul financiar este aproape inexistent.

Dacă îți faci un blog despre pechinezi poți câștiga mult mai bine decât dacă ai investi într-un blog care abordează corupția.

Cățeii sunt drăgălași și există foarte mulți iubitori de animale care investesc sume considerabile în pasiunea lor.

Un blog dedicat acestor patrupede va atrage destul de repede o comunitate de utilizatori dornici să afle pe ce mai pot cheltui bani pentru bunăstarea micilor lătrători.

Mulți comercianți de produse sau prestatori de servicii destinate acestor animale vor avea interesul de a investi în publicitate pe un astfel de blog.

Și corupția poate fi un subiect care să adune destui utilizatori, dar nu va atrage bani din publicitate. De ce? Pentru că nu poate fi corupt un individ care nu are putere, iar oamenii de afaceri se tem de oamenii de stat cu putere de decizie.

Mai toate afacerile depind de stat, fi direct, pentru că de acolo încasează grosul banilor, făcând parte din sistemul corupt, fie indirect, pentru că statul le reglementează felul în care pot să-și desfășoare activitate.

Concluzia ar fi că trebuie să vă feriți în a aborda subiecte sensibile pe un blog din care vă doriți să scoateți bani.

Acesta este noul tip de cenzură. O cenzură mai eficientă decât cea din sistemele totalitare.

Dacă ți-a fost pe plac articolul, nu uita să folosești butoanele de mai jos pentru a-l distribui!

Twitter  Facebook  WhatsApp  LinkedIn  

Poți publica un advertorial pe blog

Află tot ceea ce trebuie să știi despre Advertorialele SEO

Publică un advertorial

Lasă un răspuns

Acest articol are 3 comentarii

  1. Andrei Bucur

    Blogurile generaliste au o minima nisa, in rest au de toate. Asta ii permite titularului sa aiba flexibilitate. Blogurile de nisa nu sunt prea interactive, vizitatorii vin strict pentru informatie, citesc si pleaca.

    1. Grig

      Flexibilitatea asta aduce avantaje relative.

  2. Andrei Bucur

    Depinde ce vrei, poti avea blogul propriu plus Inca 30 de bucati de nisa.

    Eu personal am renuntat la nise si afiliere. Am eu ceva in gand dar nu clasic, cum stim noi. Am o perioada aglomerata, astept sa trec de ea si sa ma lansez.