Vreau un cotidian independent, obiectiv, selectiv


De la a vrea la a putea îi cale lungă!

Este adevărat că mi-aș dori ca acest site să devină un cotidian virtual independent, obiectiv și selectiv dar, până acolo îi cale lungă.

Independent. În mare parte acest obiectiv este atins. A mai rămas un singur lucru de care depinde acest site: banii. Estre cea mai periculoasă dependență. Majoritatea instituțiilor de media și-au pierdut independența editorială datorită dependenței de bani.

Acest blog are deocamdată puține „nevoi” financiare și mă descurc de unul singur, dacă, însă voi dori să îmi pun planurile în aplicare aceste nevoi vor crește și sper să crească mai încet decât veniturile.

Obiectiv. Nimeni nu poate susține, făra să mintă, că el este 100% obiectiv. Fiecare dintre noi este subiectiv. Obiectivitatea se poate realiza prin suma subiectivităților.

Din orice unghi ai privi un obiect îți vei face o părere greșită despre el, în cazul în care acel unghi este singura perspectivă asupra obiectului. Pentru a putea avea o părere obiectivă despre acel obiect, trebuie să-l studiem din toate unghiurile posibile. Acesta este motivul pentru care am decis să transform acest blog și să le permit tuturor să scrie articole în el.

Selectiv. Pentru ca o publicație, fie ea tipărita sau electronică, să-și păstreze și un anumit nivel de calitate a conținutului dar si obiectivitatea, trebuie să-și stabilească niște criterii de selectivitate precise. Eu am, deocamdată, doar două: coerența în exprimare și scopul publicării articolelor, adică nu sunt acceptate articolele care au ca singur scop promovarea unui anumit produs sau serviciu.

2 comentarii

  1. e nevoie de bani multi. apoi mai sunt si niste riscuri… nu-ti poti permite sa fii independent cand toti sunt de o parte sau de alta. nu de altceva, dar la o adica te si calca vreo masina.

    Apreciază

Ai ceva de spus?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s