Dragi învățăcei, vă anunț, cu durere în suflet, că vacanța Mare a luat sfârșit. La școală cu voi!!!!

Nu mai pierdeți timpul cu ridicatul colbului în aer, cu tocitul ochilor în Facebook, cu aruncatul cu privirea în parcuri etc. Gata. Vacanța a luat sfârșit.

Sunt sarcastic. Știu că nu vă așteptați la nimic bun de la anul acesta școlar. Nici nu aveți de ce, poate, totuși la școală veți agăța ceva dacă nimic nu se va agăța de voi.
Vă așteaptă un an școlar în care:

 • voi vă faceți că-nvățați
 • profii se fac că vă învață
 • statul se face că le dă profilor salarii

  Unii dintre dascăli s-au prins cum stă treaba și și-au găsit joburi adevărate, adică din alea care îți permit să-ți iei și un colț de pâine și să-ți ții un acoperiș deasupra capului. Alți dascăli, mai nefericiți, profită de șansa primilor și speră să se descurce cu ajutorul orelor suplimentare. Singurii care vor avea de pierdut sunteți voi, cei ce mergeți mâine în prima zi de școală.

Anunțuri

2 gânduri despre „La școală cu voi!

 1. din pacate scoala nu le ofera ocazia sa deprinda niste abilitati de care au nevoie in viata. li se impun a memora niste lucruri, care de multe ori nu mai sunt de actualitate.
  in facultatile de profil, cursurile sunt predate de profesori care in viata lor nu au facut practica pentru teoria pe care o predau, sunt invechite informatiile.
  termina o gramada de ani de scoala, fara sa stie nimic, iar cand dau piept cu viata reala, constata ca li se cere experienta, sa fie tineri si fara obligatii, dispusi la program prelungit si neplatit, rezistenti la stres, etc

  Apreciază

 2. Ce bine ca nu iti citesc scolarii blogul, ca nu stiu cat de bine le-ar prinde doza aceasta de realism chiar din prima zi de scoala. 🙂 E totusi important pentru moralul lor si al parintilor sa aiba incredere in aceasta institutie, cu toate hibele pe care le are, mai ales pentru ca, si e valabil in orice discutie: nu putem generaliza. Din fericire inca mai exista si dascali buni, cu pregatire pedagogica (pentru ca, nu-i asa, nu-i de ajuns sa-si cunoasca materia, trebuie sa stie si cum sa ofere informatia), chit ca sunt din ce in ce mai rar. Si nu e de mirare cand si ei, la examenele de titularizare, pica in masa…

  Apreciază

Ai ceva de spus?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s