Publicitatea Outdoor poate ucide!


Pare șocantă afirmația, dar după furtuna de ieri, din București, este mai mult decât evident că este adevărată: Publicitatea Outdoor chiar poate să ucidă!

În goana dupa profit cei care oferă servicii de publicitate outdoor amplasează tot felul de bannere sau alte monstruozități de panouri publicitare în cele mai aglomerate locuri din capitală.

Este adevărat că reclama este sufletul comerțului. E adevărat că peste tot în lume se practică acest gen de reclamă care are un impact vizual puternic dar, parcă s-a întrecut măsura! Unele panouri amplasate stradal conțin sticlă sau bucăți de metal. O mare parte a acestor panouri se transformă în proiectile ucigașe la un vânticel mai puternic.

O să spuneți că ieri nu a fost vorba de un vânticel ci de o furtună în toată regula.
Da, a fost o furtună care făcut ca vântul să sufle, la rafală, cu viteza de 80 km/h. Poate părea mult, dar vă spun că nu e. Recordul în București este de 126 km/h, adică cu 50% mai mare. În unele zone, vântul poate fi canalizat de construcțiile înalte iarviteza sa amplificată chiar și de 3 – 4 ori.

O firmă de publicitate care se respectă ar trebui să țina cont de acest aspect. Există ingineri proiectanți buni. Se pot face niște calcule astfel încât să nu mai dăm vina pe vânt atunci când ne trezim cu panoul publicitar în cap.

În mod normal primăriile, atunci când autorizează amplasarea panoului sau a bannerului ar trebui să țină cont și de acest aspect, dar angajații din primării sunt bugetari, sunt plătiți prost și nu au chef de calcule.
Agențiile de publicitate ar putea face ele aceste calcule și cred că sunt oarecum obligați să le facă dar, în cazul în care le fac le cresc atât costurile de proiectare cât si celel de execuție, deci nici ele nu sunt tentate să facă în mod corect aceste calcule și să mai și țină cont de ele.
De Gigel, băiatul care trebuie să monteze panoul publicitar, ce să vă mai spun? Știm cu toții că este în stare să dea cu târnăcopul în magistrala de gaze pentru că e cu ochii aiurea după cine știe ce fustă mini. Sunt niște vorbe de Gigei destul de elocvente: „Mulți văd, puțini pricep!”, „Altu’ moare ș-așa n’are!”, „Las-o bă, că merge așa!”

Pe clienții agențiilor de publicitate nu pot să îi înțeleg! Ei plătesc bani grei pentru ca o bucată din brandul lor respectabil să-mi poată sparge capul când suflă vântul. E clar că nu e logică aici.

Vrei reclamă outdoor? Ia-ți un spațiu publicitar pe mijloacele de transport în comun. E prea scump? Bagă-te serios în online, ai să descoperi că este o reclamă mult mai inteligentă și eficientă. Vrei neapărat outdoor? Caută o firmă serioasă!

P.S. – Problema e veche: http://gtd.ro/furtuna-din-bucuresti-face-victime/

Anunțuri

Un comentariu

Ai ceva de spus?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s