Nivelul Radiațiilor din Cernobâl din nou în actualitate


Se pare că ceva s-a întâmplat la Centrala Nucleară din Cernobâl, potrivit gândul.info acoperișul acestei centrale s-a prăbușit pe o suprafață de 600 mp datorită greutății zăpezii.

La Cernobâl a avut loc în 1986 cel mai mare accident nuclear la nivel global.
Îmi aduc aminte că eram elev, la ore, la o școală de cartier din București, când dintr-o dată am fost încolonați și duși la dispensar unde am fost obligați fiecare să luăm câte o pilulă (mai târziu am aflat că acea pilulă conținea Iod și ne ajuta să nu asimilăm iod radioactiv provenit de la respectiva centrală). Eram instruiți de către «Tovarășa Dirigintă» să ne ferim de praf, să evităm a mânca fructe nespălate iar alergatul pe holuri ajunsese a fi tratat ca și o crimă împotriva umanității, tot din cauza prafului)
De ce am adus discuția despre acele zile?
Pentru a putea face o comparație: atunci era dictatură și totuși exista o preocupare la nivel instituțional pentru sănătatea publică. Dacă autoritățile de atunci ar fi gestionat situația de criză provocată de acel accident cu aceeași nonșalanță cu care îi tratează acum pe bolnavii de cancer, nivelul radiațiilor ar fi avut ca și consecințe un număr însutit de cazuri de cancer în zilele noastre, ceea ce ar fi fost un dezastru pentru poporul Român.

Sunt doar curios:
Oare dacă s-ar produce un astfel de dezastru în zilele noastre am fi pregătiți? Cred că nu. Bine măcar că o parte din banii ce nu au fost investiți în medicamente au avut ca destinație construirea de lăcașuri de cult, astfel, în cazul unui astfel de dezastru s-a evitat aglomerația de coșciuge la ușile bisericii!

Un oraș părăsit din cauza dezastrului de la Cernobâl
Un oraș părăsit din cauza dezastrului de la Cernobâl, nivelul de radiații era atât de mare încât au fost evacuate și parasite și orașele din jur.
Centrala de la Cernobâl se vede în fundal.
Anunțuri

Ai ceva de spus?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s