Chiar și în epoca trecută la Romexpo se organiza anual Târgul Internațional de la București. An de an mergeam la TIB pentru a mai intra în contact cu noutățile din lume. Erau reprezentanți din toate industriile din mai multe țări care-și prezentau noutățile.

Pentru mine marea atracție erau standurile producătorilor de automobile. Acolo erau expuse pe lângă noutățile producătorilor români, și cele ale unor alte țări (cele mai multe din blocul comunist, dar nu numai).

La un moment dat mă benoclam la o mașină cu performanțe cu mult peste Daciile noastre de toate zilele (nu mai știu de cine era produsă și nici nu are importanță). În timp ce mă minunam eu de cât de bine arată, așa cu se minunează orice băiețandru care are capul plin de visuri, un grup de Milițieni cu multe grade vin în acel stand. În timp ce unul dintre milițieni se bagă în seamă cu reprezentanții producătorului eu mă bag în seamă cu un milițian care rămăsese în expectativă:

_ „Vreți să luați mașini d’astea pentru Miliție, să puteți prinde hoții?”

_ „Ce să facem cu ele, măi copile?! Noi nu alergăm hoții prin oraș așa cum vezi tu în filmele Americane, noi mergem și îi luăm direct din casă!” mi-a răspuns colonelul de miliție cu o voce calmă, sigură și înțelegătoare.

Știu că milițienii aveau apucături de milițieni, apucături de care încă nu au scăpat nici unii tineri din poliția de acum, dar care nu mai sunt atât de evidente cum erau pe atunci.

Pot spune că Poliția de acum este cu mult mai supusă legilor și a renunțat să mai aplice pedepse de la sine putere, că a renunțat la a mai face abuzuri din obișnuință, dar parcă a pierdut puțin și din profesionalism.

Întâmplarea din trecut mi-a venit în minte în timp ce urmăream știrea asta, despre cum s-au chinuit Polițiștii de la secția 1 din Timișoara să prindă un cocalar, dar nu au reușit să-l oprească și încă îl mai caută la 24 de ore după ce acesta și-a abandonat mașina în curtea unui imobil.

Dacă ți-a fost pe plac articolul, nu uita să folosești butoanele de mai jos pentru a-l distribui!

Twitter  Facebook  WhatsApp  LinkedIn  

Poți publica un advertorial pe blog

Află tot ceea ce trebuie să știi despre Advertorialele SEO

Publică un advertorial

Lasă un răspuns