www.facebook.ro


În urmă cu vreo şase ani, pe data de 6 martie 2006 cineva a crezut că a dat lovitura achiziţionând de la rotld.ro domeniul http://www.facebook.ro. Acum acest domeniu este parcat pe un server al Instra Corporation. Deşi este un nume de domeniu mai mult decât premium proprietarul nu va putea face bănuţi de pe urma acestuia pentru simplul motiv că Facebook este prea mare pentru a se lăsa stors de bani de un maţe fripte.

Deşi Regulile de Înregistrare spun că:

Cererile pentru inregistrare noi nume de domenii sunt procesate automat, in ordine cronologica, de catre ROTLD (primul venit, primul servit). Cel ce inregistreaza domeniul isi asuma intreaga responsabilitate pentru datele completate in formular si de aceea cel ce a inregistrat domeniul are obligatia de a verifica daca datele din baza de date sunt corecte si corespund realitatii. Aplicatiile de modificare/stergere a numelor de domenii sunt procesate manual, intr-un mod similar celui descris mai sus, insa ordinea cronologica, in anumite circumstante, poate sa nu fie respectata.

există nişte reglementări internaţionale care protejază imaginea marilor brand-uri, aşadar Facebook ar putea intra în posesia domeniului FaceBook.ro pe cale legală, fără ca cel care deţine în acest moment numele de domeniu să aibă ceva de câştigat.

Apropo, ştiaţi că Facebook poate să vă dea în judecată şi dacă îi bolduiţi numele pe blogul vostru? Dacă nu, citiţi permisiunile de utilizare ale numelui mărcii Facebook ?

Ceea ce eu nu înțeleg: de ce nu folosește compania FaceBook domeniul facebook.ro pentru a permite utilizatorilor din românia să facă login în contul FaceBook.com așa cum face Google Inc., care folosește domeniile .ro pentru toate serviciile sale: YouTube, BlogSpot, gmail etc.

Anunțuri

9 comentarii

 1. A incercat oare sa experimenteze o franciza tipul cu facebook.ro? haha foarte tare! Oricum cred ca e cinstit ca sa iti fie protejata imaginea brandului international dar cred ca cinstit ar fii ca facebook sa plateasca o suma simbolica si sa cumpere de la cel care a inregistrat domeniul initial.

  Apreciază

 2. hmmm, exagerata treaba…dar na, asa este cu marile companii. Incearca sa controleze tot.
  Mi se pare ca asta cu facebook.ro poate sa-l foloseasca, dar ca site din alt domeniu. Sa nu se asemene deloc cu profilul facebook.com

  Apreciază

  • Nu cred ca vei avea probleme nici daca scrii cu italice, bloduit si cu alte fonturi doar cuvântul Facebook în tot blogul. Sunt niște măsuri pe care și le-au luat atunci când au înregistrat marca astfel încât să poată impiedica pe oricine să profite de numele lor, eu, tu și alte câteva zeci de mii de bloguri românești suntem insignifianți pentru imaginea FaceBook, dar dacă ar incerca cineva să profite intens de brandul lor, punându-le imaginea in pericol fii sigur că nu vor ezita să ia măsuri

   Apreciază

Ai ceva de spus?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s