Cuvinte frumoase


Prinşi în vâltoarea timpurilor am uitat să ne spunem cuvinte frumoase. Rar, din când în cân, ne mai spunem câte un bună sau salut dar acestea nu sunt cuvinte frumoase. ne băşicăm şi aruncăm cu vorbe usturătoare ori decâte ori avem impresia că cineva vrea să ne calce bătăturile. Nu mai avem timp să ne punem în pielea celuilalt. Împroşcăm cu vorbe şi gata …

Această îcrâncenare nu are cum să ne aducă nimic bun şi de cele mai multe ori derapează în violenţe fizice. Aşa ajung oamenii să-şi care pumni în cap, la propriu sau, mai grav, să comită fapte cu consecinţe iremediabile.

Cât ne costă două cuvinte frumoase ?
Mai nimic. de ce oare nu putem noi să ne descurcăm în viaţă folosind doar cuvinte frumoase. Ce rost au ţipetele, urletele şi injuriile?

Nici eu nu sunt perfect. Îmi ies repede din pepeni şi mai trântesc câte o vorbă grea dar recunosc faptul că acele vorbe grele sunt rezultatul incapacităţii mele de a folosi cuvintele potrivite.
Este tare greu să reuşeşti să domini o discuţie în contradictoriu folosind doar cuvinte frumoase.

Anunțuri

Un comentariu

  1. erai tare suparat se vede cand ai scris aici,dar gandeai logic si asta inseamna ca inca e bine. asta-i viata!pe unii nici cuvintele frumoase nici cuv.ugly nu le schimba atitudinea din momentul contradictoriu. ps.cand mai tipa personajul…. astupai guritao cu un sarut fierbinte…face mai mult decat 2beauty words!

    Apreciază

Ai ceva de spus?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s